EjendomsWatch

Lego på vej med stor udvidelse af hovedsædet i Billund

Et globalt samlingspunkt for alle medarbejdere, nye kontorbygninger og testfaciliteter indgår i ny vækstplan fra legetøjsproducenten.

Foto: PR

Legetøjskoncernen Lego, der har hovedsæde i Billund, tager nu hul på en omfattende investeringsplan, oplyser Lego.

Investeringsplanen ligger i forlængelse af en stadig vækst i antallet af medarbejdere, alene i 2015 med over 250.

"De planer for mulige investeringer i Billund, som vi lægger frem i dag, er fra vores side et stærkt budskab om, at vi fortsat ser Billund som det pulserende hjerte i virksomheden, og det er planer, der er inspireret af og støtter op om kommunens langsigtede vision for udviklingen af Billund by," siger Legos adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp i meddelelsen.

Kræser om medarbejdernes trivsel

Lego-koncernens mulige investeringer i Billund omfatter en række aktiviteter, der kan finde sted over de næste 5-10 år, i takt med at behovene opstår.

De konkrete planer omhandler:

1) Et nyt bygningskompleks mellem Aastvej og Højmarksvej midt i Billund, der skal fungere som arbejdsplads for Lego-medarbejdere på tværs af flere funktioner. En vigtig del af bygningskomplekset er det globale medarbejderhus kaldet ”Lego People House”, som integreres i bygningen.

Lego People House bliver integreret i bygningskomplekset, og vil blandt meget andet byde på fitnesscenter, sundhedsklinik, sportsfaciliteter, personalebutik, små lejligheder, kantine, sociale samlingssteder, værksteder og andre faciliteter, der kan benyttes af alle medarbejdere.

2) Etableringen af Sustainable Materials Centre – cirka 4.500 kvm forskningscenter, hvor der skal arbejdes på at finde mere bæredygtige alternativer til fremstilling af Lego-produkter.

3) Midlertidige kontorer til flere hundrede medarbejdere på et ubebygget areal i Billund.

Herudover undersøges muligheden for:

4) Opførelse af op til flere kontorbygninger i forbindelse med Lego-fabrikken i Billund.

5) Etablering af faciliteter til udvikling og test af nye produktionsteknologier i tilknytning til de nye kontorbygninger.

De økonomiske detaljer omkring investeringsplanen er ikke offentliggjort.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier