Fransk-baseret forsikringsgigant vil købe flere danske ejendomme

Efter investering i københavnsk strøgejendom har nordisk ejendomschef yderligere ambitioner på det danske og nordiske ejendomsmarked.
Ejendommen Frederiksberggade 1 som den så ud i 2014, inden en omfattende renovering og ombygning blev igangsat. | Foto: PR
Ejendommen Frederiksberggade 1 som den så ud i 2014, inden en omfattende renovering og ombygning blev igangsat. | Foto: PR

Den fransk-baserede forsikringskoncern Axas kapitalforvalter står bag et tidligere annonceret opkøb af strøgejendommen Frederiksberggade 1 i København, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Købet er sket via Axa Investment Managers - Real Assets på vegne af en tysk institutionel investor.

Opkøbet er et skridt mod flere køb i Danmark og Norden, lyder det fra Fredrik Söderlund, chef for asset management og transaktioner i Norden hos Axa IM - Real Assets.

"Positive økonomiske udsigter, der er delvis drevet af øget turisme og lav butikstomgang, gør København til en attraktiv investeringsmulighed. Axa IM - Real Assets har en ambition om at øge sin tilstedeværelse i både Danmark og det øvrige Norden for at lykkes med at udnytte sin ekspertise i hele Europa, så vi kan tilbyde investorer forskellige muligheder både i forhold til geografi og ejendomstyper," siger han i pressemeddelelsen.

Sælger solgte efter kun to år

Som EjendomsWatch skrev tilbage i oktober i forbindelse med handlen, nåede sælgeren, den britiske kapitalforvalter Standard Life Investments, kun at have Frederiksberggade 1 i sin portefølje i knap to år.

Standard Life købte den 3120 kvm store ejendom i december 2014 for 143 mio. kr. og solgte den i oktober for 320 mio. kr. efter en gennemgribende renovering. Rådgiver for Standard Life var Jesper Damborg hos Capital Investment.

"Ejendommens beskaffenhed og den gode beliggenhed betyder, at det er en ideel tilføjelse til Axa IM - Real Assets' portefølje i Norden," siger Fredrik Söderlund.

Strøgejendom i København får ny ejer for 320 mio. kr.

Tøjmilliardær køber strøgejendom i København til rekordlavt afkast

Strøgejendom i København solgt for 275 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også