EjendomsWatch

Strøgejendom i København solgt for 275 mio. kr.

Dansk pensionskasse sælger markant hjørneejendom på Strøget i København.

Foto: PR

En af de fremtrædende og prestigefyldte ejendomme på Strøget i København skifter ejer.

Det er ejendommen Frederiksberggade 16, som for en pris af 275 mio. kr. overtages af en fond, der er administreret af den britiske formueforvalter Standard Life Investments.

Det oplyser købers rådgiver, Jesper Damborg, partner i Capital Investment, til EjendomsWatch.

"Vi er glade for at have medvirket til endnu en transaktion på vegne af Standard Life Investment. Strøget udvikler sig særdeles positivt, og vi tror meget på Frederiksberggade som et vækstområde i de kommende år," siger han.

Standard Life varsler flere investeringer i Danmark

Han vil ikke oplyse det præcise startafkast, men direkte adspurgt bekræfter han, at det ligger mellem 3 og 4 pct.

"Men nærmest 4 pct.", lyder det fra Damborg.

Tøjkæde og advokatfirma er lejere

Hjørneejendommen, der har en offentlig 2015-vurdering på 140 mio. kr., huser i dag den tyske tøjkæde Newyorker og advokatfirmaet Nielsen Nørager. Frem til 1980 rummende ejendommen biografen Metropol, hvis navnetræk stadig kan ses på hjørnet nær toppen af bygningen.

Ejendommen er på i alt ca. 4400 kvm og dokumenterer ifølge Jesper Damborg en fortsat meget stor international efterspørgsel efter attraktive investeringsejendomme i det centrale København.

Sælger af ejendommen er Unipension Ejendomme. Det hidtidige administrationsfællesskab mellem tre pensionskasser består fra nytår udelukkende af MP Pension efter at de to hidtidige partnere, Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, har besluttet at blive en del af Sampension.

Unipension Ejendomme ejer ifølge tingbogen fire øvrige ejendomme i København: Adelgade 15 med en 2015-vurdering på 52 mio. kr., Langebrogade 6 til 94 mio. kr., Nyropsgade 45 til 136 mio. kr. samt Rosenørns Alle 29 på Frederiksberg til 144 mio. kr.

Erhvervsmægleren Sadolin & Albæk har formidlet transaktionen på vegne af sælger, mens advokatfirmaet Plesner har været juridisk rådgiver for køber.

Storinvestor løber med Danske Banks hovedsæde

Rig tysk familie køber strøgejendom for 200 mio. kr.

Aberdeen køber strøgejendom for et trecifret millionbeløb

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier