EjendomsWatch

Ejendomsforening kræver ligestilling ved generationsskifter

Formanden for Ejendomsforeningen Danmark håber på et opgør med de eksisterende generationsskifteregler for ejendomsvirksomheder. Det sker i forbindelse med regeringens varslede modernisering af reglerne.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark, håber på et opgør med de eksisterende regler for generationsskifte af virksomheder, når den nye trekløverregering alligevel vil lempe reglerne. I forhold til ejendomsselskaber er reglerne ligefrem diskriminerende.

Det skriver han i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Vi har en forhåbning om, at en revision af reglerne for generationsskifte samtidig vil betyde et længe ventet opgør med den urimelige forskelsbehandling af ejendomsvirksomheder, der praktiseres i dag," skriver han i klummen.

John R. Frederiksen efterlyser, at man fra politisk side anerkender ejendomsvirksomheder som aktive erhvervsvirksomheder og ikke blot passive pengetanke.

Som skattelovgivningen er i dag, bliver ejendomsvirksomheder automatisk puttet i samme kasse som aktier, obligationer, guld og kontanter, når virksomheden skal overgå fra én generation til den næste. Det skyldes den såkaldte pengetanksregel, der sidestiller ejendomsvirksomhed med passiv pengeanbringelse.

"Det betyder, at små og mellemstore familieejede ejendomsvirksomheder rammes ekstra hårdt, og deres muligheder for at foretage et generationsskifte bliver stærkt begrænsede. Simpelthen fordi skattesmækket bliver så stort, at det fjerner det økonomiske grundlag for at føre virksomheden videre," skriver han.

John R. Frederiksen peger på, at en revision af reglerne vil betyde, at virksomhederne kan leve videre til gavn for ansatte og samfundet i øvrigt, og at ejendomsvirksomheder bør behandles efter samme vilkår som øvrige virksomheder.

Hele klummen kan læses her.

Ny direktør i Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen har fire ting på ønskesedlen til ny minister

Kommunerne er blevet mere ejendomsvenlige

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier