EjendomsWatch

Ejendomsforening kræver ligestilling ved generationsskifter

Formanden for Ejendomsforeningen Danmark håber på et opgør med de eksisterende generationsskifteregler for ejendomsvirksomheder. Det sker i forbindelse med regeringens varslede modernisering af reglerne.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark, håber på et opgør med de eksisterende regler for generationsskifte af virksomheder, når den nye trekløverregering alligevel vil lempe reglerne. I forhold til ejendomsselskaber er reglerne ligefrem diskriminerende.

Det skriver han i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Vi har en forhåbning om, at en revision af reglerne for generationsskifte samtidig vil betyde et længe ventet opgør med den urimelige forskelsbehandling af ejendomsvirksomheder, der praktiseres i dag," skriver han i klummen.

John R. Frederiksen efterlyser, at man fra politisk side anerkender ejendomsvirksomheder som aktive erhvervsvirksomheder og ikke blot passive pengetanke.

Som skattelovgivningen er i dag, bliver ejendomsvirksomheder automatisk puttet i samme kasse som aktier, obligationer, guld og kontanter, når virksomheden skal overgå fra én generation til den næste. Det skyldes den såkaldte pengetanksregel, der sidestiller ejendomsvirksomhed med passiv pengeanbringelse.

"Det betyder, at små og mellemstore familieejede ejendomsvirksomheder rammes ekstra hårdt, og deres muligheder for at foretage et generationsskifte bliver stærkt begrænsede. Simpelthen fordi skattesmækket bliver så stort, at det fjerner det økonomiske grundlag for at føre virksomheden videre," skriver han.

John R. Frederiksen peger på, at en revision af reglerne vil betyde, at virksomhederne kan leve videre til gavn for ansatte og samfundet i øvrigt, og at ejendomsvirksomheder bør behandles efter samme vilkår som øvrige virksomheder.

Hele klummen kan læses her.

Ny direktør i Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen har fire ting på ønskesedlen til ny minister

Kommunerne er blevet mere ejendomsvenlige

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier