Kommunerne er blevet mere ejendomsvenlige

Vilkårene for ejendomme i landets kommuner er blevet bedre ifølge en undersøgelse, som Ejendomsforeningen Danmark står bag. Dog er der fortsat plads til forbedring.
Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn.
Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn.

Ejendomsbranchens vilkår er blevet bedre i kommunerne i landet. Det slår Ejendomsforeningen Danmark fast i sin årlige undersøgelse, men peger dog samtidigt på, at der er plads til forbedring.

"Ejendomsvenligheden er blevet bedre i den gennemsnitlige kommune i 2016. Det skyldes især udviklingen i dækningsafgiften, grundskylden og antallet af ejendomsforbrydelser i landets kommuner," skriver Morten Marott Larsen i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Han er cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, der er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark.

Ejendomsforeningen Danmark har undersøgt ejendomsvenligheden i kommunerne for femte år i træk ved at måle vilkårene for ejendommene i landets kommuner.

Dog påpeger Morten Marott Larsen i klummen, at vilkårene stadig kan blive bedre.

"Der er stadig områder, hvor kommunerne generelt kan gøre det bedre. Desværre viser årets undersøgelse, at både byggesagsgebyret og sagsbehandlingstiden i den gennemsnitlige kommune er steget," skriver han.

Hele klummen kan læses her.

Jyske og fynske kommuner er de mest erhvervsvenlige

20 kommuner gør det billigere at eje erhvervsejendomme

Erhvervsbygninger slipper over 80 mio. kr. billigere i skat næste år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også