EjendomsWatch

Kommunerne er blevet mere ejendomsvenlige

Vilkårene for ejendomme i landets kommuner er blevet bedre ifølge en undersøgelse, som Ejendomsforeningen Danmark står bag. Dog er der fortsat plads til forbedring.

Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn.

Ejendomsbranchens vilkår er blevet bedre i kommunerne i landet. Det slår Ejendomsforeningen Danmark fast i sin årlige undersøgelse, men peger dog samtidigt på, at der er plads til forbedring.

"Ejendomsvenligheden er blevet bedre i den gennemsnitlige kommune i 2016. Det skyldes især udviklingen i dækningsafgiften, grundskylden og antallet af ejendomsforbrydelser i landets kommuner," skriver Morten Marott Larsen i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Han er cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark, der er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark.

Ejendomsforeningen Danmark har undersøgt ejendomsvenligheden i kommunerne for femte år i træk ved at måle vilkårene for ejendommene i landets kommuner.

Dog påpeger Morten Marott Larsen i klummen, at vilkårene stadig kan blive bedre.

"Der er stadig områder, hvor kommunerne generelt kan gøre det bedre. Desværre viser årets undersøgelse, at både byggesagsgebyret og sagsbehandlingstiden i den gennemsnitlige kommune er steget," skriver han.

Hele klummen kan læses her.

Jyske og fynske kommuner er de mest erhvervsvenlige

20 kommuner gør det billigere at eje erhvervsejendomme

Erhvervsbygninger slipper over 80 mio. kr. billigere i skat næste år

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier