EjendomsWatch

Arkitektfirma åbner kontor i Sverige

Svensk boligboom får tegnestue med hovedsæde på Frederiksberg til udvide til Skåne. På længere sigt er planerne at udvide til andre dele af Sverige, lyder det fra direktør og partner.

JJW Arkitekter er totalrådriver på plejeboliger i nordsjællandske Hornbæk. | Foto: PR-illustration

Danske JJW Arkitekter åbner kontor i Malmö, oplyser Frederiksberg-tegnestuen.

Ifølge JJW Arkitekter sker udvidelsen hinsidan samtidig med et stor behov for boligbyggeri i Sverige. JJW Arkitekter forventer at sætte gang i de første svenske projekter i løbet af 2017.

"Med det store behov for boliger, renoveringer, kontormiljøer, nye skoler og uddannelsesinstitutioner, der er i Sverige, føler vi nu, at tiden er inde til at komme i gang på det svenske marked. Ikke mindst fordi byggeriets behov i Sverige ligger i forlængelse af JJWs kernekompetencer," siger Lars B. Lindeberg, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter, i meddelelsen.

En opgørelse fra den svenske byggemyndighed Boverket viser, at der er sat gang i byggeriet af 64.000 boliger i år. Boverket forventer, at yderligere 67.000 boliger påbegyndes i 2017.

JJW Arkitekter vinder boligopgave i Nordsjælland

Boom i boligbyggeri får arkitekterne til at vokse

Boligselskaber investerer 4 mia. kr. i 2700 boliger i Brøndby

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier