EjendomsWatch

Aalborg-matador sælger ungdomsboliger til PKA

Pensionskassen investerer samlet 185 mio. kr. i 272 ungdomsboliger i Valby og Aalborg. Ejendomschef forventer flere investeringer i boligejendomme.

Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA. | Foto: PR

PKA køber sig ind i 152 eksisterende ungdomsboliger i Aalborg for ca. 60 mio. kr. af den lokale ejendomsinvestor og entreprenørvirksomhed A. Enggaard. Det skriver PKA i en pressemeddelelse. Købet af de 152 ungdomsboliger i Aalborg er en del af det strategiske samarbejde om ejendomme, som PKA og A. Enggaard indgik i 2015.

Samtidig investerer PKA 125 mio. kr. i at opføre 120 ungdomsboliger ved Ny Ellebjerg station i Valby i København. Ungdomsboligerne forventes at stå klar i december 2017.

"København og Aalborg tiltrækker studerende fra hele landet, og det skaber et stort behov for ungdomsboliger. Derfor ser vi et stort potentiale i at investere i ungdomsboliger med gode beliggenheder, da de skaber et godt langsigtet afkast til medlemmernes pensioner," siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, i pressemeddelelsen.

PKA, der administrerer pensioner for tre pensionskasser inden for social- og sundhedssektoren, har 275.000 medlemmer og en samlet formue på ca. 235 mia. kr. PKA har investeret ca. 16,5 mia. kr. i ejendomme i Danmark og ca. 2,4 mia. kr. i udenlandske ejendomme.

"Der er en stor efterspørgsel efter boliger i København, og den vil kun blive større i de kommende år. Derfor er boligmarkedet omkring Storkøbenhavn attraktivt at investere i. Her er Valby ved at udvikle sig til et nyt og spændende område, hvor der er stor boligefterspørgsel. Så det er et område, vi tror på, og forventer os meget af," siger Nikolaj Stampe.

Aalborg-borgmester jubler over rekordstor investorinteresse

Investeringslysten i Aalborg intakt trods regeringens sparekniv

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier