Pensionskasser bringer ny ejendomsfond på 3,7 mia. kr. i mål

Sparinvest Property Investors (SPI) melder klar med ny ejendomsfond, som EjendomsWatch tidligere har beskrevet var i støbeskeen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

PKA, SEB Pension, Lærernes Pension, JØP og DIP har sammen med en række andre nordiske investorer givet samlede tilsagn på cirka 505 mio. euro (ca. 3,7 mia. kr.) til den globale ejendomsfond Sparinvest Property Fund IV (SPF IV). Kapitalen er rejst på kun syv måneder, og fonden bliver SPI’s største nogensinde, meddeler SPI.

Oprindeligt lød målet dog på 650 mio. euro (ca. 4,8 mia. kr.), men fonden er stadig SPI's største.

Danske investorer etablerer ny ejendomsfond på 4,8 mia. kr.

Nikolaj Stampe, ejendomschef hos PKA, udtaler:

"Sparinvest Property Investors har leveret meget flotte resultater i sine tidligere fonde, og vi mener, at SPI er i stand til at fortsætte med at levere gode resultater. Derfor giver det god mening for os at fortsætte vores samarbejde og uddelegere vores udenlandske ejendomsinvesteringer til en dedikeret specialist som SPI."

SPF IV ventes at levere omkring et nettoafkast på 11 pct. til fondens investorer, med moderat brug af fremmedfinansiering.

I tråd med de tidligere fonde vil SPF IV forfølge small og mid-market strategier i samarbejde med lokale partnere gennem en kombination af joint ventures, clubs, co-investeringer og traditionelle fonde. Investeringerne vil især koncentrere sig om opgradering af eksisterende ejendomme og i mindre grad udvikling af nye ejendomme.

Svært at agere på egen hånd

Helle Ærendahl Heldbo, porteføljemanager hos Lærernes Pension, siger:

"Vi er meget glade for igen at samarbejde med SPI, da internationale ejendomme er en vigtig del af vores overordnede ejendomsstrategi. Gennem SPF IV får vi eksponering mod nogle af de bedste lokale ejendomsforvaltere, hvilket vi har svært ved at opnå på egen hånd."

Da EjendomsWatch talte med SPI's ledende partner Bo W. Jensen i marts var han meget bevidst om risikoen ved ejendomsinvesteringer og at branchen altid har rummet lidt for smarte typer med mål om den hurtige gevinst.

"Der er mange brugtvognshandlere. Derfor skal man passe på. Man skal virkelig se sig for. De er mange, der kun har øje for upsiden, men ikke ser risikoen. Det er jo illikvide investeringer, man laver," sagde Bo W. Jensen

SPF IV har allerede indledt samarbejde med fire partnere i USA, Europa og Asien om følgende investeringer:

- Repositionering af udlejningsboliger til middelklassen i Denver, Colorado (USA)

- Repositionering af lager-/logistikejendomme i Las Vegas, Nevada (USA)

- Udvikling af ejerboliger i Dublin (Irland)

- Udvikling af ejerlejligheder til middelklassen i Mumbai (Indien)

Bo W. Jensen tilføjer i meddelelsen tirsdag:

"SPF IV er kommet godt fra start, og vi har i øjeblikket adgang til mange interessante investeringsmuligheder. Vi vil dog fastholde vores grundige investeringstilgang, da tålmodighed og risikobevidsthed er vigtige parametre i disse tider”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også