EjendomsWatch

Tomme kontorer koster pensionskasser 300 mio. kr. om året

Danske pensionskasser bliver hårdt ramt af ledigheden på markedet for kontorejendomme. ATP's spritnye kontorejendom på Langelinie står gabende tom.

PFA ejer hjørnebygningen i Nordhavn på Lautrupsgade 13-15, der stort set har stået tom, siden den blev færdigbygget i 2013. | Foto: Katrine Marie Kragh/Polfoto

Tomme kontorbygninger i hovedstadsområdet går hårdt ud over danskernes pensionsopsparinger. Ifølge Finans' kortlægning af markedet for kontorejendomme går de danske pensionskasser tilsammen glip af årlige indtægter på over 300 mio. kr., fordi en lang række af deres kontorer i Region Hovedstaden står tomme. Dertil kommer de manglende indtægter fra ledige lejemål i resten af landet.

Et af de berørte pensionsselskaber er ATP, der for nylig afsluttede et stort kontorbyggeri på Langelinie, hvor der stadig ikke er nogen lejer. ATP's ejendomsdirektør Michael Nielsen ærgrer sig over det tomme nybyggeri og understreger, at ATP normalt kun bygger nyt, hvis der på forhånd er fundet en lejer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier