EjendomsWatch

Stigende efterspørgsel på ungdomsboliger i Aarhus

Flere studerende søgte boliggaranti, og efterspørgslen på akutboliger steg også i år, viser tal fra Kollegiekontoret og Studenterhus Aarhus.

Til at dække det store behov for boliger ved studiestart tilbyder Aarhus Kommune de såkaldte startup housing-boliger, som er beboelsesvogne og midlertidige værelser rundt om i byen. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten

Behovet for ungdomsboliger er fortsat stort og stigende i Aarhus, skriver JP Aarhus. Det viser tal for søgningen af boliggaranti og tal for søgning af akutboliger i det såkaldte startup housing.

Som tidligere år er der også i år givet boligtilbud til alle ansøgere om boliggaranti, så de sidste ansøgere kan flytte ind senest den 15. november. Det er lykkedes at holde samme deadline i år, selv om der har været flere ansøgninger, viser tal fra Kollegiekontoret.

4140 studerende søgte boliggaranti i år mod 3821 i 2015, men kun 691 ansøgere sagde ja tak til et boligtilbud.

"Vi er meget godt tilfredse, for vi har indtryk af, at ansøgerne har forstået boliggarantisystemet og forstået, at en tidlig ansøgning giver bolig inden studiestart. Der er mange, der siger nej tak, men det er et åbent tilbud uden gebyr, så mange søger blot for at se, hvad de bliver tilbudt. Tilbuddene er typisk boliger i periferien af Aarhus, og når nogle ser det, siger de nej tak og finder en anden løsning," siger Per Juulsen, direktør for Kollegiekontoret, til JP Aarhus.

Dansk Byggeri: Der mangler 24.000 studieboliger

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

Lidt over hver tiende studerende bor i studiebolig

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier