Tiger-grundlægger vil lave eksperimenterende boliger i historisk ejendom

Lennart Lajboschitz købte ejendommen på Christianshavn for 161 mio. kr. Også driften af to nordsjællandske hoteller skal nytænkes, lyder det fra manden bag den stærkt ekspanderende butikskæde.
Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

For knap et år siden investerede Tiger-grundlæggeren Lennart Lajboschitz 161 mio. kr. i Søkvæsthuset – en over 6000 kvm stor gruppe af bygninger på Christianshavn, som tidligere har været børnehjem, hospital og domicil for Farvandsvæsenet.

Her har han nu planer om at eksperimentere med nye boligformer, hvor man kommer hinanden mere ved. Præcis hvordan ved han ikke endnu, siger han til Berlingske.

"I går læste jeg en artikel om, at man et sted i udlandet havde placeret en skole sammen med et ældrehjem. Det gav børnene tryghed, og de ældre var så rørte over ikke at være isoleret mere. Det var en vidunderlig idé, og den slags tanker er spændende at arbejde med," siger Lennart Lajboschitz.

Tiger-grundlægger køber historisk ejendom for 161 mio. kr.

På samme vis vil han gøre op med den gængse hoteloplevelse på de to hoteller i Hornbæk, han har købt; Hornbækhus og Villa Strand. Her skal man socialisere med de øvrige gæster igennem eksempelvis madlavning, hvis det står til Tiger-milliardæren.

Lennart Lajboschitz, der i 2013 solgte 70 pct. af Tiger-kæden til kapitalfonden EQT, har over de seneste år investeret i en lang række ejendomme. Blandt andet købte han i 2014 Absalons Kirke på Vesterbro i København. Kirken har han siden omdannet og åbnet som et moderne folkehus.

Kasserede københavnske kirker genopstår som udviklingsprojekter

Tomgang i gamle butikker stækker Tiger før børsnotering

Omdøbt Tiger åbner 915 butikker de næste fem år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også