Erhvervsmægler: Opsving på ejendomsmarkedet tager yderligere fart

Antallet af handler fortsætter med at stige, viser markedsanalyse fra Nybolig Erhverv. Analysechef mener, at underudbud af en bestemt type ejendomme er et problem for både branchen og samfundsøkonomien.
Foto: PR/Nybolig Erhverv
Foto: PR/Nybolig Erhverv

Den store interesse for at investere i danske ejendomme har fået transaktionsvolumen i første halvår af 2016 til at stige med 3,4 pct., hvilket er til en forøgelse på 1 mia. kr. i forhold til samme periode i 2015. Det skriver Nybolig Erhverv i en pressemeddelelse på baggrund af erhvervsmæglerens egen markedsanalyse.

"Den forretningsmæssige fremgang, som mange virksomheder oplever, kan mærkes på interessen for køb af større og bedre ejendomsfaciliteter, hvilket også understøttes af de uhyre lave renter. Og det får ikke bare købsinteressen til at gå mærkbart frem, men også udlejningsmarkedet, der i mange segmenter er i klar bedring," siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv, i meddelelsen.

Ifølge markedsanalysen vil transaktionsvolumen på det danske ejendomsmarked fortsætte med at stige. I hovedstadsregionen er stigningen på ca. 6,4 pct., og den samlede transaktionsvolumen for hele 2016 vil på landsplan nå op i niveauet 52-55 mia. kr., lyder det i analysen. Det er det højeste niveau siden årene op til finanskrisen.

Flere ekstraordinært store handler er i øjeblikket undervejs, som yderligere kan påvirke transaktionsvolumen væsentlig i positiv retning. Nybolig Erhverv forventer, at en del af disse først bliver endeligt lukket i det nye år.

Samlet set er det ifølge markedsanalysen klasse A-segmenterne indenfor samtlige typer ejendomme, som trækker transaktionsvolumen op. Både virksomheder og investorer går efter gode ejendomme med de bedste beliggenheder. Dette ses blandt andet på kontortomgangen, som i de større byer er faldende.

Flere flytter i østjyske kontorlokaler

Red: Provinsbyer er på vej ind i varmen hos ejendomsinvestorerne

Mangel på på tidssvarende industriejendomme

De danske virksomheders forretningsmæssige fremgang betyder ifølge markedsanalysen, at markedet for industriejendomme oplever en større efterspørgsel. Ifølge Nybolig Erhverv har virksomhederne siden finanskrisen imidlertid været tilbageholdende med at bygge nyt. Det betyder, at der nu mangler moderne forhold og ejendomme, som virksomhederne kan udvide deres forretning i.

"Underudbuddet af moderne industriejendomme og dermed egnede drifts- og produktionsfaciliteter er et voksende strukturelt problem, som potentielt kan forsinke den økonomiske udvikling, da virksomhederne ikke hurtigt nok kan udnytte forretningsmæssige muligheder," siger Stig Plon Kjeldsen.

Til gengæld er aktiviteten i butikslejemarkedet stigende i de større byer, hvor både kædebutikker og nye iværksættere ifølge analysechefen bidrager til den voksende lejeinteresse. Det omfatter både gågadebeliggenheder, som især kæderne går efter, samt stræder og sidegader, hvilket iværksættere ofte foretrækker.

Stor erhvervsmægler maner rentespøgelse i jorden

CBRE: Investeringer i københavnske kontorer stiger fortsat

Colliers: Russiske og asiatiske ejendomsinvestorer på vej til Danmark

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også