EjendomsWatch

Colliers: Danmark er attraktiv for ejendomsinvestorer

Danmark er et attraktivt marked for ejendomsinvestorer af alle slags, konkluderer ny analyse fra Colliers International, der placerer Danmark på en top 10 over topmarkeder for ejendomsinvestering i Europa. (Opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix.

(Artiklen opdateret kl. 14.30 med kommentarer fra Jeppe Schønfeld.)

Ejendomsinvestorer kan med fordel satse på Danmark — og det gælder uanset, om de er drevet af stabilitet og vækst eller er risikovillige. Det viser en ny analyse fra Colliers International, der omfatter 30 lande.

Erhvervsmægleren har kategoriseret tre forskellige typer investorprofiler. Set med den såkaldte risikoaverse investors øjne, befinder Danmark sig ifølge Collier International sig på en femteplads og positionerer sig som et stærkt marked for investorer, der søger politisk stabilitet, operationel nemhed og risikojusterede priser. Norge og Sverige ligger i top på listen.

"I forhold til mange af de lande, der ligger længere nede på listen, er Danmark kendetegnet ved et mere stabilt politisk miljø, operationel transparens og solide afkast. Det er relativt nemt for udenlandske investorer at handle ejendomme i Danmark. Det mærker vi vores kunder sætter pris," siger Jeppe Schønfeld, adm. direktør i Colliers International i Danmark.

Han peger på, at et argument for, at Danmark ligger efter Norge og Sverige kan være manglen på økonomisk vækst. Et andet kan være, at Sverige i følge ham altid har været et mere etableret, professionelt og stort strukturelt marked sammenlignet med Danmark.

"Selvom man ganger op med, at de er dobbelt så mange som os, så er der et meget større ejendomsmarked i Sverige relativt til Danmark. Det kan investorerne godt lide," siger han til EjendomsWatch.

Tyskland topper på stabilitet

Når det kommer til stabilitet og vækst befinder Danmark sig på en 9. plads efter Tyskland, England og Frankrig, der er i top. Afgørende faktorer for investorer, der er har stabilitet og vækst som nøgleord, er, hvordan makroøkonomien og demografien udvikler sig på de pågældende markeder.

"Jeg tror, det, der driver interessen for Danmark, er stabiliteten. Vi er et land uden korruption og har højt uddannede folk og et godt erhvervsliv, og der er i det hele taget en stor stabilitet her, ligesom vi også økonomisk er solide i forhold til andre lande," siger Jeppe Schønfeld.

Ser man derimod som investor på forholdet mellem afkast og rente, så er det central- og østeuropa samt Baltikumlandene, investorerne skal rette blikket mod i følge Colliers Internationals analyse. Her ligger Danmark dog på en 9. plads.

"Afkast og risiko hænger jo sammen, så der, hvor der er høj risiko, må der også nødvendigvis være et højt afkast. Vi oplever en tendens til, at folk i højere grad påtager sig en risiko, og det er, fordi man ikke er tilfreds med det lave afkast, man kan få på det stabile marked," siger Jeppe Schønfeld.

CBRE: København stadig attraktiv trods rekordlave startafkast

Stor erhvervsmægler maner rentespøgelse i jorden

Medie: Erhvervsmæglere havde 23 pct. vækst i 2015

København er det tredjestørste ejendomsmarked i Europa

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier