EjendomsWatch

Flere flytter i østjyske kontorlokaler

Der er kommet liv i kontorlokalerne i det østjyske, viser nye tal. Andre faktorer end kontorlejere spiller ind på den faldende tomgang, lyder det fra erhvervsmægler.

AP Ejendomme har fået tv- og bredbåndsleverandøren Stofa ind som ankerlejer til halvdelen af den 16.900 kvm store kontorejendom Slet Parkvej 1-7 i det sydlige Aarhus. | Foto: PR

Det lysner for kontormarkedet i Aarhus og det øvrige Østjylland, hvor tomgangen fortsætter med at falde. Det viser tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler og hidtil kendt som Oline.dk.

På knap tre år er tomgangen for de østjyske kontorer faldet fra 13,8 pct. til 8,5 pct. ifølge de seneste tal for tredje kvartal 2016. Udviklingen er sket, selv om især Aarhus har haft en del nyt kontorbyggeri. I en pressemeddelelse fra Ejendomstorvet.dk udpeger en lokal erhvervsmægler boligmarkedet som en af forklaringerne.

"Aarhus har oplevet mange konverteringer fra kontor til boliger, særligt ungdomsboliger. Over fem år taler vi nok omkring 2500 boliger i tidligere kontorer, og det er gået ekstra stærkt de sidste par år. Det hænger sammen med, at boligmarkedet i Aarhus er gloende hedt, blandt andet fordi indbyggertallet stiger," siger Jan Nickelsen, partner i Colliers International, i meddelelsen.

Tallene svarer til, at der er kommet liv og aktivitet i kontorarealer — på den ene eller den anden måde — på tilsammen 162.000 kvm- Det svarer til et areal på størrelse med knap 23 fodboldbaner.

Flere kontorer i Aarhus bliver til boliger

Flere og flere kontorer bliver boliger

Kontorlejen stiger

I slutningen af 2009 overtog Østjylland danmarksrekorden i tomme kontorer og fastholdt den de følgende fire år. Bunden blev nået i slutningen af 2013 med en tomgang på næsten 14 pct.

Siden er det gået støt fremad, og samtidig med den lavere tomgang er lejen på kontorlokaler begyndt at stige.

"Vi har helt friske data fra hundredvis af østjyske lejemål i Ejendomstorvet.dk, og vi kan se, at lejeniveauet er steget næsten 5 pct. det seneste år. Dermed er lejen næsten oppe på niveauet før finanskrisen. Et andet sundhedstegn for erhvervslivet er, at antallet af udbudte lejemål i Østjylland er faldet med en fjerdedel på tre år – men der er stadig næsten 400 kontorlejemål at vælge imellem," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, i meddelelsen.

Østjylland har tæt på 3 mio. kvm kontorer, hvilket svarer til 12,9 pct. af de samlede kontorarealer i landet. Dermed er Aarhus og omegn den tredjestørste landsdel inden for kontorareal efter København by og Københavns omegn. Ud over Aarhus omfatter Østjylland kommunerne Favrskov, Hedensted, Horsens, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg og Skanderborg samt Syd- og Norddjurs.

"Det må være en af årets største udlejninger"

Erhvervsejendomme får fokus på fredagsbarer

Udvidelse af Filmby Aarhus skal tiltrække flere kreative

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier