EjendomsWatch

20 år gammel plan om alment byggeri skal nu realiseres

Alment byggeselskab skal realisere 20 år gammel plan om boligbyggeri i Jelling ved Vejle. Formand for boligselskab håber på godkendelse inden sommer.

Foto: Colourbox

Jelling Boligselskabs bestyrelse sætter gang i nyt alment byggeprojekt og realiserer dermed en 20 år gammel plan om alment byggeri. Det drejer sig om 20-25 almene boliger, som det almene bygge- og administrationsselskab Domea skal stå for. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

"Domea skal stå for byggeriet, og Rum Arkitekter er sat i gang med at udforme det endelige projekt samt gøre det såkaldte Skema A klar," siger Niels Barkholt, formand for Jelling Boligselskab, til avisen.

Planen om de almene boliger var allerede på tegnebrættet for 20 år siden, men blev ikke til noget, da det daværende Jelling Byråd ikke var stemt for det. Men nu ser det ud til, at projektet får luft under vingerne inden længe, idet Niels Barkholt vurderer, at der er en chance for, at byrådet kan behandle sagen til godkendelse inden næste sommer, skriver avisen videre.

Boligerne skal opføres på en tom hjørnegrund, der ligger på Fårupvej/Plantagevej, hvor der i forvejen er en afdeling med almene boliger samt et kollegium. Det er Vejle Kommune, der ejer den nu tomme grund. Projektet indeholder gårdhavehuse, hvor hver bolig har egen have. De fleste lejligheder vil være treværelses boliger og enkelte fireværelses.

Jellings Boligselskab har over 100 aktive boligsøgende på ventelisten, og erfaringen viser, at en fjerdedel takker ja til et tilbud om en bolig, skriver avisen.

Domea-byggeri har lang venteliste inden første spadestik

Domea oplever rift om alment nybyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier