EjendomsWatch

Boligselskaber: Kontanthjælpsstramning presser lejere

Direktør i boligselskab frygter, at nye kontanthjælpsregler vil ende med, at folk må flytte fra deres boliger. Selskabet mærker allerede en markant stigning i antallet af lejere, der ikke har betalt husleje.

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea. | Foto: Domea

Domea-direktør frygter, at flere kontanthjælpsmodtagere i de kommende måneder vil være nødt til at flytte fra hus og hjem. Han ser allerede effekten af kontanthjælpsloftet, skriver dr.dk.

"Vi måler minutiøst på det her hver eneste måned, og vi kan tydeligt se stigningen. Vi har kontakt med gældsrådgivere over hele landet, som melder ind, at de får mange opkald fra bekymrede beboere," siger Thomas Holluf Nielsen, direktør i Domea, til dr.dk

Selskabet og 13 andre af de største almene boligselskaber melder nemlig allerede om en stigning på 13 pct. flere, der ikke har betalt husleje i oktober, end hvad selskaberne ellers oplever.

Direktøren i boligselskabet frygter, at de 13 pct. kun er toppen af isbjerget, skriver mediet videre.

Det er særligt i hovedstadsområdet, at selskaberne oplever, at færre lejere har betalt husleje, hvilket kan ses i lyset af, at huslejen i København er markant højere end i resten af landet.

Frank Jensen: København skal ikke blive et rent VIP-projekt

Boligselskaber frygter masseudsættelse af lejere

Nyt prisbilligt boligkoncept rulles snart ud i København

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai: Udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier