EjendomsWatch

Boligselskaber: Kontanthjælpsstramning presser lejere

Direktør i boligselskab frygter, at nye kontanthjælpsregler vil ende med, at folk må flytte fra deres boliger. Selskabet mærker allerede en markant stigning i antallet af lejere, der ikke har betalt husleje.

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea. | Foto: Domea

Domea-direktør frygter, at flere kontanthjælpsmodtagere i de kommende måneder vil være nødt til at flytte fra hus og hjem. Han ser allerede effekten af kontanthjælpsloftet, skriver dr.dk.

"Vi måler minutiøst på det her hver eneste måned, og vi kan tydeligt se stigningen. Vi har kontakt med gældsrådgivere over hele landet, som melder ind, at de får mange opkald fra bekymrede beboere," siger Thomas Holluf Nielsen, direktør i Domea, til dr.dk

Selskabet og 13 andre af de største almene boligselskaber melder nemlig allerede om en stigning på 13 pct. flere, der ikke har betalt husleje i oktober, end hvad selskaberne ellers oplever.

Direktøren i boligselskabet frygter, at de 13 pct. kun er toppen af isbjerget, skriver mediet videre.

Det er særligt i hovedstadsområdet, at selskaberne oplever, at færre lejere har betalt husleje, hvilket kan ses i lyset af, at huslejen i København er markant højere end i resten af landet.

Frank Jensen: København skal ikke blive et rent VIP-projekt

Boligselskaber frygter masseudsættelse af lejere

Nyt prisbilligt boligkoncept rulles snart ud i København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier