EjendomsWatch

Ny planlov giver større smidighed, men dæmper byggelyst

Den nye planlov rummer flere tiltag, man kan glæde sig over, mener Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen. Dog lægger reglen om, at 25 pct. ny boligbyggeri skal være alment, en dæmper på lysten til at bygge.

Foto: Colourbox

Den nye planlov giver friere rammer for lokal detailhandel til at udvikle sig. Det mener Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen.

"Tiden er løbet fra rigide og centralt dikterede regler for detailhandelsbyggeri. Derfor er det glædeligt, at man med den kommende planlov nu ønsker at bløde reglerne op og i stedet give kommunerne bedre mulighed for selv at udforme den lokale detailhandel," skriver han i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Tiltagene i den nye planlov går blandt andet på, at man fjerner størrelsesgrænsen helt for udvalgsvarebutikker, mens størrelsesgrænserne for dagligvarebutikker øges afhængigt af deres placering i henholdsvis bymidter, bydelscentre eller aflastningsområder.

"Det er store og tiltrængte skridt i den rigtige retning og samtidig et opgør med en forældet tankegang om, at Folketinget bedst ved, hvad kunderne ønsker i Aarhus, Sønderborg, Taastrup og Nakskov," skriver han.

Han ærgrer sig dog samtidigt over, at private grundejere fortsat skal øremærke op til 25 pct. af deres byggeri til alment byggeri.

"Det er naturligvis ærgerligt, når denne regel er med til at lægge en dæmper på lysten til at igangsætte nyt privat boligbyggeri," skriver han.

Læs hele klummen her:

Byggebosser til beslutningstagere: Lad os nu rykke med den nye planlov

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Ny planlov beskytter kysterne og sikrer almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier