EjendomsWatch

Festen i byggebranchen er ved at dø ud

Beskæftigelsen i byggebranchen voksede kun beskedent i tredje kvartal og Danske Banks cheføkonom mener, at det kan være et tegn på afmatning. Han tror dog, at erhvervsbyggeriet mangler investeringer.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Med tre års fremgang bag sig ser beskæftigelsen i byggebranchen ud til at sagtne farten. Det skriver Finans.dk på baggrund af en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Fra andet til tredje kvartal i år voksede sektoren med lidt under 500 beskæftigede.

Tendensen var at læse allerede i den sidste statistik, hvor tallet faldt med små 2.000 til 160.595 i alt, og dermed er den seneste opgørelse udtryk for en stigning. Dog er der færre ansat i byggebranchen i dag, end der var ved årsskiftet. Til Finans siger cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, at den beskedne vækst i tredje kvartal kan være et udtryk for, at økonomien er på vej ind i et lavere gear. Han påpeger dog, at der også kan være tale om en falskehals, hvor få investeringer i byggeriet kan skyldes mangel på kvalificeret arbejdskraft.

"Vi kunne godt bruge flere investeringer i byggeriet - især inden for erhvervsbyggeriet. Men omvendt er der store dele af byggeriet, der har svært ved at finde de folk, de skal bruge," siger han til Finans.

Fra andet kvartal 2013 til og med første kvartal i år er sektoren vokset med næsten 19.000 beskæftigede.

Just Eat-stifter og Solar vil revolutionere byggebranchen

Boligbyggeriet mod nye højder i 2016

Industriejendomme i højeste kurs i syv år

Rambøll-direktør lover resultatfremgang i 2016

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier