EjendomsWatch

Festen i byggebranchen er ved at dø ud

Beskæftigelsen i byggebranchen voksede kun beskedent i tredje kvartal og Danske Banks cheføkonom mener, at det kan være et tegn på afmatning. Han tror dog, at erhvervsbyggeriet mangler investeringer.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Med tre års fremgang bag sig ser beskæftigelsen i byggebranchen ud til at sagtne farten. Det skriver Finans.dk på baggrund af en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Fra andet til tredje kvartal i år voksede sektoren med lidt under 500 beskæftigede.

Tendensen var at læse allerede i den sidste statistik, hvor tallet faldt med små 2.000 til 160.595 i alt, og dermed er den seneste opgørelse udtryk for en stigning. Dog er der færre ansat i byggebranchen i dag, end der var ved årsskiftet. Til Finans siger cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, at den beskedne vækst i tredje kvartal kan være et udtryk for, at økonomien er på vej ind i et lavere gear. Han påpeger dog, at der også kan være tale om en falskehals, hvor få investeringer i byggeriet kan skyldes mangel på kvalificeret arbejdskraft.

"Vi kunne godt bruge flere investeringer i byggeriet - især inden for erhvervsbyggeriet. Men omvendt er der store dele af byggeriet, der har svært ved at finde de folk, de skal bruge," siger han til Finans.

Fra andet kvartal 2013 til og med første kvartal i år er sektoren vokset med næsten 19.000 beskæftigede.

Just Eat-stifter og Solar vil revolutionere byggebranchen

Boligbyggeriet mod nye højder i 2016

Industriejendomme i højeste kurs i syv år

Rambøll-direktør lover resultatfremgang i 2016

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier