EjendomsWatch

Industriejendomme i højeste kurs i syv år

Gennem tre år er antallet af tomme fabrikshaller faldet stort set uafbrudt, og der har ikke været så få ledige industrilokaler siden 2009, viser ny statistik.

Foto: PR

Ved indgangen til tredje kvartal stod kun 2,8 pct. af landets lagerbygninger, værksteder og fabrikshaller tomme, hvilket er det laveste niveau siden 2009.

Det skriver erhvervsportalen Oline i en pressemeddelelse i forbindelse med den kvartårlige statistik over erhvervslokaler, udgivet i samarbejde mellem Oline, Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomsforeningen Danmark, som repræsenterer udlejere og administratorer af ejendomme.

"Det afspejler den udvikling, vi har set i industrien de senere år. Finanskrisen ramte Danmark hårdt, og i 2007, 2008 og 2009 oplevede virksomhederne en kæmpe nedgang i beskæftigelse og produktion, og mange bygninger stod derfor tomme. Siden slutningen af 2009 har vi haft en jævn, opadgående bevægelse, og industrien er ved at være tilbage på samme aktivitetsniveau som før finanskrisen. Virksomhederne er også begyndt at ansætte flere medarbejdere, og det kræver flere og større lokaler," siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, i meddelelsen.

"En stabil tendens"

I 2007 stod mindre end 1,5 pct. af industribygningerne tomme, men på tre år blev antallet af ledige kvadratmeter tredoblet. I årene 2010-13 bed tomgangen sig fast i niveauet lidt over 4 pct., men siden er der kommet liv og aktivitet i rundt regnet 1,5 mio. kvm lagerbygninger og fabrikshaller.

"Faldet i de tomme lokaler er udtryk for en stabil tendens: Siden oktober 2013 er tomgangen faldet i 10 ud af 11 kvartaler. Selvom der er regionale forskelle, har alle landsdele oplevet fremgang, så der i dag er markant færre ledige industrilokaler rundt om i landet," siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Oline.dk, i meddelelsen.

Samtidig med at der er kommet liv i mange tomme lagerbygninger og industrilokaler, bliver der også bygget nyt i større målestok efter flere år med historisk lavt nybyggeri til virksomheder.

Det nye Grønttorv er åbnet i Høje-Taastrup, og lige i nærheden har transportkoncernen DSV indviet nyt hovedsæde og godscentral. Novo Nordisk har varslet et nyt storlager i Hillerød og en ny fabrik i Kalundborg. Medicinalgrossisten Nomeco bygger et nordisk lager ved Køge, og Jysk vil udvide sit store lager ved Horsens.

Flere flytter ind i fabrikker og lagerbygninger

15.000 kvm industriejendom på Midtsjælland får nyt liv

Britisk kapitalforvalter overtager danske industriejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier