EjendomsWatch

Rambøll-direktør lover resultatfremgang i 2016

Den internationale ingeniør- og rådgivningsvirksomhed leverede et solidt resultat i første halvår af 2016 med betydelig forbedring i indtjeningen trods svære markedsvilkår, siger direktør til EjendomsWatch.

Rambøll og Sahl Arkitekter, som nu bliver til en enhed, har tidligere arbejdet sammen på projekter - bl.a. på bolig- og erhvervsbyggeriet Z-huset i Aarhus | Foto: PR-illustration

Rambøll er godt tilfreds med første halvdel af 2016 og vurderer, at årets samlede resultat vil blive bedre end sidste års 222 mio. kr. Det siger selskabets økonomidirektør Michael Rosenvold  i forbindelse med selskabets præsentation af halvårsregnskabet.

På trods af at der visse steder er lidt modvind på cykelstierne, så forventer vi et bedre årsresultat end sidste år."

Michael Rosenvold, økonomidirektør i Rambøll

"På trods af at der visse steder er lidt modvind på cykelstierne, så forventer vi et bedre årsresultat end sidste år. Det kan vi stå inde for på nuværende tidspunkt," siger han til EjendomsWatch.

Rambøll opnåede en omsætning på 5,4 mia. kr., hvilket er en anelse højere end i samme periode i 2015 trods et fortsat vanskeligt marked for olie- og gasrelaterede ydelser. Resultat før skat var 142 mio. kr., hvilket er en stigning på 73 pct. i samme periode i 2015.

"Der, hvor vi oplever noget modvind, er på olie- gasområdet, for der er branchen som helhed ramt, ligesom den var sidste år," siger Michael Rosenvold.

Michael Rosenvold peger på, at Rambølls omsætning derfor er noget lavere på dette område, end den var sidste år, og at alt hvad der relaterer sig til olie-gas er mærket af dette.

"Og så er vi klar over, at vores aktiviteter i England formentligt vil blive påvirket af Brexit her i andet halvår. Det betyder, at der er mange ting i England, der bliver stoppet nu eller slet ikke bliver sat i gang. Så de to forhold gør, at de to dele af vores forretning må formodes at blive negativt påvirket i år i forhold til sidste år," siger han.

Ser nu frugterne af flere års investeringer

Men økonomidirektøren siger, at Rambøll på stort set alle andre områder ser en fornuftig udvikling, som han "over en bred kam er tilfreds med," og at de investeringer, som Rambøll har foretaget de seneste år, er med til at sørge for et godt resultat.

"Vi mener selv, at vi gennem en længere årrække har investeret meget i at forbedre os. Og nu ser vi frugterne af de investeringer, vi har foretaget. Vi er blevet dygtigere til at styre processerne, hvilket kommer dels vores kunder til gode med bedre projekter, men også gør, at vi får færre negative overraskelser på projekterne, fordi vi leverer dem godt – en win win situation," siger han.

Driftsresultatet før goodwillafskrivninger (ebita) på 279 mio. kr. var en stigning på 48 pct. end i første halvdel af 2015. Driftsmarginalen udgjorde 5,2 pct. og var dermed 1,7 procentpoint højere end i samme periode året før.

Det tilfredsstillende halvårsregnskab skyldes ifølge selskabet især gode resultater i de nordiske forretningsenheder og i den internationale forretningsenhed for energi.

Rambøll beskæftiger nu 13.200 medarbejdere i 35 lande.

Rambøll opkøber arkitektvirksomhed

Rambøll er presset af oliepriserne

Clinton som præsident kan gavne byggebranchen

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier