EjendomsWatch

Boligbyggeriet mod nye højder i 2016

Boligbyggeriet fortsætter i højeste gear, mens erhvervsbyggeriet går i tomgang, viser ny byggetrend-rapport.

Foto: Colourbox

Boligbyggerierne fylder markant i prognosen "Trends for byggebranchen Q2 2016", som analysefirmaet Byggefakta har udgivet på baggrund af tal fra første halvdel af 2016 og prognoser for resten af året. Det skriver Licitationen.

Prognosen for boligprojekterne er opjusteret lidt efter andet kvartal, og boligerne udgør nu 36 pct. af det professionelle byggeri. Det svarer til, at der bygges boliger for 25,4 mia. kr. i 2016, en fremgang på 19 pct. sammenlignet med 2015.

"Vi har set en markant fremgang for boligbyggeriet de seneste år i hele landet. Faktisk er der tale om mere end en fordobling, når man ser på den totale sum for igangsatte byggeprojekter. Fra 2011 til 2013 blev der igangsat boligbyggerier for mellem 11,5 mia. og 13 mia. kr. om året i Danmark. I 2015 blev der igangsat boligprojekter for 21,2 mia. kr., og ifølge den nye prognose fortsætter fremgangen altså for boligerne i 2016", siger Jens Slott Johansen, adm. direktør fra Byggefakta, til Licitationen.

Han påpeger, at det ser anderledes ud med erhvervsbyggerierne, som med projekter for knap 9 mia. kr. nu ligger på det laveste niveau i seks år. Byggeriet har udviklet sig stabilt i andet kvartal overordnet set, og det forventes nu, at der igangsættes byggerier i Danmark for 71,4 mia. kr. Det er en fremgang på 3,9 mia. kr., svarende til 6 pct. sammenlignet med 2015.

ATP varmer op til at investere milliardbeløb i boligejendomme

Ny uddannelsesinstitution fører almene boliger med sig i Kolding

Ørestad-vartegn får almene boliger som nabo

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier