EjendomsWatch

Ny nordsjællandsk by ser ud til at have fundet sine bygherrer

MT Højgaard og pensionskasse ligger lunt i svinget til at sikre sig retten til at bygge Vinge Centrum ved Frederikssund. Flere konkurrenter er faldet fra, siger borgmester.

Vinge får sin egen S-togsstation på S-togslinjerne C og H. | Foto: Henning Larsen Architects og Effekt

Det er AP Ejendomme og MT Højgaard, der har prækvalificeret sig til at byde ind på byggeriet af Vinge Centrum. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge John Schmidt Andersen (V), borgmester i Frederikssund Kommune, har der undervejs i processen været dialog med fem forskellige potentielle bygherrer på projektet, men de øvrige fire er undervejs faldet fra af den ene eller anden grund. Han er tryg ved den eneste tilbageværende kandidat.

"Udbuddet er lavet sådan, så vi har fastsat et minimum og et maksimum, så det hele kommer til at hænge sammen for kommunen. Derfor ved både vi og byderen, hvad der skal bygges, og inden for hvilken økonomisk ramme," siger John Schmidt Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Bag udbuddet af Vinge Centrum står Frederikssund Kommune, Frederikssund Forsyning, Domea på vegne af boligselskabet Rosenvænget og endelig Banedanmark på vegne af Transport-og Bygningsministeriet. Alle parter forventer, at der inden udgangen er 2016 er lavet en endelig byggeaftale.

Planerne for bydel i Frederikssund får luft under vingerne

Ny by må halvere sine butiksplaner

Domea skal rådgive i Vinge-projekt til 2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier