EjendomsWatch

Aarhus bygger boliger til 1000 studerende

Nyt kollegium på godsbaneareal bliver byens største kollegiebyggeri i årtier. Sammen med to andre byggeprojekter er der dermed nye boliger på vej til 1000 studerende de næste tre-fire år.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Tre større kollegie- og ungdomsboligbyggerier er på tegnebrættet i Aarhus, der har problemer med at skaffe nok boliger til studerende. De nye boligejendomme vil inden for de kommende tre-fire år give boliger til over 1000 studerende. Det skriver JP Aarhus.

Det største projekt er et 14.000 kvm stort byggeri på det centrale godsbaneområde, hvor Carl Blochs Gade svinger og bliver til Søren Frichs Vej. Byggeriet er på vej til at blive udbudt i konkurrence og ventes at stå klar i 2020 med boliger til 450 beboere, hvilket er det største kollegiebyggeri i Aarhus siden 1970'erne. Kollegiekontoret bygger 150 boliger, mens den almennyttige boligforening AAB står for de resterende 300.

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

Inden 2020 forventer Kollegiekontoret at færdiggøre et andet byggeri på Søren Frichs Vej, hvor den tidligere Aarhus Fragtmandscentral lå. Her er det planen, at ungdomsbolig-lejligheder til 220 studerende kan sættes i gang til august i åt og stå færdig ved udgangen af 2017.

Derudover har Brabrand Boligforening netop offentliggjort planen for nye ungdomsboliger i Gellerup som led i områdets helhedsplan. Kollegiet Ungdomsby Gellerup får plads til omkring 375 beboere, som efter planen kan flytte ind i 2018 eller 2019.

Aarhus går fra stor by til storby

Aarhusiansk seminarium bliver til liebhaverejendom

Lokale arkitekter forvandler Gellerupparken i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier