EjendomsWatch

Kreditor køber hotel-ejendom på tvangsauktion

Hotel Kong Valdemar i Vordingborg har skiftet ejer, men det bliver ikke sidste gang, for kreditforeningen vil sælge bygningen igen. Tidligere ejers krav om fremtidig fortjeneste på hoteldrift er fjernet.

Foto: Google Street View

Efter to tvangsauktioner er ejendommen, der huser Hotel Kong Valdemar i sydsjællandske Vordingborg, solgt til kreditoren Nykredit for 4,8 mio. kr., skriver Sjællandske.

Den tidligere ejer, Hilmer Petersen er tilfreds med handlen, men han fik det dog ikke helt, som han gerne ville have det. Inden bygningen gik på tvang, lavede han kontrakter med selskabet, der kører driften — det er også ejet af Hilmer Petersen — der sikrer hoteldriften til år 2025. Samtidig ville driftsselskabet være sikret 20 pct. af omsætningen på værelserne og 8 pct. af restaurantens omsætning.

Disse betingelser ville ingen gå ind på, og advokat i Nykredit Christian Richter oplyser, at de videregående rettigheder er fjernet med købet, og i fremtiden er det erhvervslejeloven, der gælder. Han fortæller, at der er en del liebhavere, der er interesserede i bygningen.

"Det er ikke sikkert, at en fremtidig køber ønsker at drive hotel og restauration i ejendommen, så den kan godt blive til noget andet. Nu afsøger vi mulighederne," siger Christian Richter til Sjællandske.

Nykredit har et samlet tilgodehavende for 7,9 mio. kr.

Hotel-ejendom på tvangsauktion har ingen bejlere

Hotel-ejendom ender alligevel på tvangsauktion

Ny hotelejer vender millionunderskud til millionoverskud på 10 måneder

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier