EjendomsWatch

Kreditor køber hotel-ejendom på tvangsauktion

Hotel Kong Valdemar i Vordingborg har skiftet ejer, men det bliver ikke sidste gang, for kreditforeningen vil sælge bygningen igen. Tidligere ejers krav om fremtidig fortjeneste på hoteldrift er fjernet.

Foto: Google Street View

Efter to tvangsauktioner er ejendommen, der huser Hotel Kong Valdemar i sydsjællandske Vordingborg, solgt til kreditoren Nykredit for 4,8 mio. kr., skriver Sjællandske.

Den tidligere ejer, Hilmer Petersen er tilfreds med handlen, men han fik det dog ikke helt, som han gerne ville have det. Inden bygningen gik på tvang, lavede han kontrakter med selskabet, der kører driften — det er også ejet af Hilmer Petersen — der sikrer hoteldriften til år 2025. Samtidig ville driftsselskabet være sikret 20 pct. af omsætningen på værelserne og 8 pct. af restaurantens omsætning.

Disse betingelser ville ingen gå ind på, og advokat i Nykredit Christian Richter oplyser, at de videregående rettigheder er fjernet med købet, og i fremtiden er det erhvervslejeloven, der gælder. Han fortæller, at der er en del liebhavere, der er interesserede i bygningen.

"Det er ikke sikkert, at en fremtidig køber ønsker at drive hotel og restauration i ejendommen, så den kan godt blive til noget andet. Nu afsøger vi mulighederne," siger Christian Richter til Sjællandske.

Nykredit har et samlet tilgodehavende for 7,9 mio. kr.

Hotel-ejendom på tvangsauktion har ingen bejlere

Hotel-ejendom ender alligevel på tvangsauktion

Ny hotelejer vender millionunderskud til millionoverskud på 10 måneder

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier