EjendomsWatch

Hotel-ejendom på tvangsauktion har ingen bejlere

Der var dyb stilhed i retten, da buddene skulle komme på Hotel Kong Valdemar i Vordingborg. Langvarig kontrakt på hoteldrift begrænser mulighederne.

Foto: Google Street View

Ikke en lyd kom der over de fremmødtes læber i Retten i Nykøbing Falster, da dommeren spurgte, om der var nogen bud på ejendommen til Hotel Kong Valdemar, skriver Sjællandske. Dermed er ejer af ejendommen stadig Hilmer Petersen, og det vil han være, indtil en ny tvangsauktionsrunde bliver virkelighed den 21. september.

Nykredit, som har begæret tvangsauktionen på grund af restancer, der ikke er betalt, vil igen forsøge at få ejendommen solgt på denne dato. Ejendomsselskabet har to pantebreve i Nykredit på tilsammen 789.000 kr., og det er disse, at selskabet er holdt op med at betale på. Herudover er der restancer, som en køber vil skulle stille sikkerhed for på i alt 382.000 kr. blandt andet til Skat.

Hilmer Petersen har aldrig lagt skjul på, at der foreligger kontrakter, der sikrer, at hoteldriften kan fortsættes, uanset hvem den nye ejer af ejendommen bliver. Netop disse kontrakter blev genstand for diskussion i retten.

Hoteldriften, som er ejet af et andet af Hilmer Petersens selskaber, kan ikke opsiges før 2025. Og lejen er sat til 8 pct. af omsætningen for de 74 værelser samt 20 pct. af omsætningen i restauranten. Dommeren påpegede, at begge dele er et brud på erhvervslejelovgivningen, men de affødte en protest fra Hilmer Petersens advokat.

Hotel-ejendom ender alligevel på tvangsauktion

Sydsjællandsk hotel begæret på tvangsauktion

Ny hotelejer vender millionunderskud til millionoverskud på 10 måneder

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier