EjendomsWatch

Hotel-ejendom på tvangsauktion har ingen bejlere

Der var dyb stilhed i retten, da buddene skulle komme på Hotel Kong Valdemar i Vordingborg. Langvarig kontrakt på hoteldrift begrænser mulighederne.

Foto: Google Street View

Ikke en lyd kom der over de fremmødtes læber i Retten i Nykøbing Falster, da dommeren spurgte, om der var nogen bud på ejendommen til Hotel Kong Valdemar, skriver Sjællandske. Dermed er ejer af ejendommen stadig Hilmer Petersen, og det vil han være, indtil en ny tvangsauktionsrunde bliver virkelighed den 21. september.

Nykredit, som har begæret tvangsauktionen på grund af restancer, der ikke er betalt, vil igen forsøge at få ejendommen solgt på denne dato. Ejendomsselskabet har to pantebreve i Nykredit på tilsammen 789.000 kr., og det er disse, at selskabet er holdt op med at betale på. Herudover er der restancer, som en køber vil skulle stille sikkerhed for på i alt 382.000 kr. blandt andet til Skat.

Hilmer Petersen har aldrig lagt skjul på, at der foreligger kontrakter, der sikrer, at hoteldriften kan fortsættes, uanset hvem den nye ejer af ejendommen bliver. Netop disse kontrakter blev genstand for diskussion i retten.

Hoteldriften, som er ejet af et andet af Hilmer Petersens selskaber, kan ikke opsiges før 2025. Og lejen er sat til 8 pct. af omsætningen for de 74 værelser samt 20 pct. af omsætningen i restauranten. Dommeren påpegede, at begge dele er et brud på erhvervslejelovgivningen, men de affødte en protest fra Hilmer Petersens advokat.

Hotel-ejendom ender alligevel på tvangsauktion

Sydsjællandsk hotel begæret på tvangsauktion

Ny hotelejer vender millionunderskud til millionoverskud på 10 måneder

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier