EjendomsWatch

Boligprojekt skærer i højden efter protester

Byggeriet på Tulip-grunden i Aarhus bliver to etager lavere end forventet. Bygherre undrer sig over kommunens nølen i projektudviklingen.

Foto: Jyllands-Posten

Det bliver to-, tre- og fire-etagers boligbyggeri, der bliver opført på Tulip-grunden i Brabrand ved Aarhus. Dermed kommer ingen bygninger på de ellers planlagte seks etager. Det oplyser entreprenørfirmaet A. Enggaard, der er bygherre på det projekt, til JP Aarhus.

Revideringen af projektet sker efter protester fra borgere i Aarhus vedrørende højden på bygningerne og en frygt for øgede trafikale udfordringer, hvis projektet blev for omfattende. Efter planen skulle det nye lokalplanforslag indgå i byrådsmødet i Aarhus Kommune den 30. marts, men det er ikke på dagsordenen.

"Vi undrer os over, at det ikke kommer på byrådsmødet som planlagt. Vi er klar med vores materiale," siger Dan Pilgård Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard, til JP Aarhus.

Det nye lokalplanforslag bliver offentliggjort, når planen forelægges byrådet. Derefter sendes det i offentlig høring. A. Enggaard vil omdanne de gamle forfaldne Tulip-bygninger på Høiriisgårdsve i Brabrand til moderne boliger. A. Enggaard samarbejder med Årstiderne Arkitekter om opførelsen. Antallet af boliger lander i alt på 235.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier