EjendomsWatch

Boligprojekt skærer i højden efter protester

Byggeriet på Tulip-grunden i Aarhus bliver to etager lavere end forventet. Bygherre undrer sig over kommunens nølen i projektudviklingen.

Foto: Jyllands-Posten

Det bliver to-, tre- og fire-etagers boligbyggeri, der bliver opført på Tulip-grunden i Brabrand ved Aarhus. Dermed kommer ingen bygninger på de ellers planlagte seks etager. Det oplyser entreprenørfirmaet A. Enggaard, der er bygherre på det projekt, til JP Aarhus.

Revideringen af projektet sker efter protester fra borgere i Aarhus vedrørende højden på bygningerne og en frygt for øgede trafikale udfordringer, hvis projektet blev for omfattende. Efter planen skulle det nye lokalplanforslag indgå i byrådsmødet i Aarhus Kommune den 30. marts, men det er ikke på dagsordenen.

"Vi undrer os over, at det ikke kommer på byrådsmødet som planlagt. Vi er klar med vores materiale," siger Dan Pilgård Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard, til JP Aarhus.

Det nye lokalplanforslag bliver offentliggjort, når planen forelægges byrådet. Derefter sendes det i offentlig høring. A. Enggaard vil omdanne de gamle forfaldne Tulip-bygninger på Høiriisgårdsve i Brabrand til moderne boliger. A. Enggaard samarbejder med Årstiderne Arkitekter om opførelsen. Antallet af boliger lander i alt på 235.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier