EjendomsWatch

Medie: Aktionærer klar til oprør i MT Højgaard

Aflyst fusion mellem MT Højgaards to ejere har fået store investorer til at hyre investeringsbank til at lægge pres på ejerne, skriver Insidebusiness.

MT Højgaard-direktør Torben Biilmann må sande, at hans ejere ikke kan enes. | Foto: /ritzau/Charlotte de la Fuente

Sidste uges overraskende melding fra MT Højgaard om, at entreprenørkoncernen to dominerende ejere har droppet drøftelserne om en fusion, har udløst et oprør blandt selskabets øvrige aktionærer, skriver mediet Insidebusiness.

Insidebusiness erfarer således, at en række professionelle investorer, herunder Danske Capital, Nordea Asset Management, Maj Invest og Chr. Augustinus Fabrikker, i al hemmelig har ført en række samtaler med henblik på at lægge pres på MT Højgaards ejerfamilier, der agerer gennem de to børsnoterede selskaber Højgaard Holding og Monberg & Thorsen.

Samtidig har de hyret investeringsbanken Carnegie som tovholder i forsøget på at danne en fælles front og lægge pres på koncernens ejerfamilier. Alene de fire store investorer sidder på aktier i entreprenørgiganten for op imod 300 mio. kr., og de er på ingen måde tilfredse med den måde, hele miseren er blevet håndteret på, skriver Insidebusiness.

Indtil videre har ingen af dem således fået nogen uddybende forklaring på, hvorfor den længe ventede fusion røg i vasken, hvilket ifølge investorerne i sig selv er dybt kritisabelt.

Samtidig er de fire aktionærer ifølge Insidebusiness’ oplysninger chokerede over, at man i MT Højgaards bagland ikke kunne blive enige om en manøvre, de fleste anså for at være en formssag.

"Vi er meget overraskede og samtidig også forundrede over den måde, man har håndteret den her sag på. Vi er helt uforstående over for, at man i ejerfondene ikke kan enes om en manøvre, der burde være simpel. Det er ikke godt nok," siger en anonym investor til Insidebusiness.

Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, er ligeledes utilfreds:

"Det er hovedreglen, at de fondsejede virksomheder opfører sig ordentligt og har respekt for de private aktionærer. Desværre tyder det på, at ejerne bag MT Højgaard ikke har haft småaktionærernes interesse i tankerne," siger Niels Mengel.

MT Højgaard-formand: Havde gerne set fusionen gennemført

Fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen opgivet

MT Højgaard nedjusterer forventningerne

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier