EjendomsWatch

Forudseende boligforening vil bygge studieboliger i Esbjerg

Projektet nær Syddansk Universitets kommende adresse ligger klar i skuffen. På rådhuset har man imidlertid fokus på at udvikle midtbyen, lyder det fra boligforeningens direktør.

Boligforeningen Ungdomsbo har i forvejen en række ejendomme på Stengårdsvej i det østlige Esbjerg. En omfattende helhedsplan for det belastede boligområde er ved at blive rullet ud i samarbejde med Esbjerg Kommune, Esbjerg Gynmasium og University College Syddanmark. | Foto: PR

Boligforeningen Ungdomsbo står klar med planer om at opføre ungdoms- og studieboliger på Stengårdsvej i det østlige Esbjerg, skriver Jydskevestkysten. Planen er at erstatte tomme hjørnegrunde med fem etagers byggeri med ca. 25 studieboliger i hver.

Stengårdsvej løber parallelt med Degnevej, hvor University College Syddanmark har til huse og Syddansk Universitet inden længe flytter i nye lokaler.

"Projektet ligger klar i skuffen og vi er klar til at gå i gang. Den eneste udfordring er p.t., at det politiske fokus er i midtbyen. Det er der ikke noget forkert i, men vi mener nu, at når Syddansk Universitet flytter ud på Degnevej, så vil det være en god idé med flere studieboliger herude - tæt på uddannelsesinstitutionerne," siger Peter Sandager, direktør i Boligforeningen Ungdomsbo, til Jydskevestkysten.

På skitseforslaget er der tre boliger på hver etage. Der er både et-værelses og to-værelses lejligheder med altan. Boligerne vil få udsigt over det nye idræts-og legeområde, som snart står klar ved University College Syddanmarks bygninger på Degnevej.

Københavnske ejendomme giver gevinst til Esbjerg-pengemænd

Colliers tror på snarligt salg af Jensens Bøfhus-ejendom

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier