EjendomsWatch

Københavnske ejendomme giver gevinst til Esbjerg-pengemænd

Investorer i og omkring Esbjerg har ramt plet med investeringer i hovedstaden.

Kurt Skov, grundlægger af Blue Water Shipping, er medinvestor i ny investeringsfond, der sætter penge i københavnske ejendomme. | Foto: PR

En gruppe pengemænd, som med succes har tjent deres formuer i det vestjyske, fortryder næppe, at de for seks år drog på et storstilet opkøbsfelttog på det københavnske ejendomsmarked via selskabet West-Coast Real Estate, skriver Jydskevestkysten.

Med Reka Gruppen ved Jesper Kristensen, Varde, og advokat Peter Kirk Larsen, Kirk Larsen & Ascanius, i spidsen investerede gruppen af pengemænd – der tæller Henning G. Kruse, Erik Bank Lauridsen, tidligere medejer af Cocio Chokolademælk og sodavandsfabrikken Baldur, og Johan P. Hoffmann, tidligere Arovit, Erik Kristensen, SEFI Varde – 500 mio. kr. i københavnske boligejendomme, fremgår det.

"Omkring årsskiftet solgte vi en større andel af porteføljen, og afkastet på denne del var på den gode side af 100 mio. kr., hvilket svarer til en fordobling af investeringen efter skat," siger Jesper Kristensen til avisen.

Reka Gruppen har søsat endnu en investeringsfond, West-Coast Real Estate II. Heri er også andre lokale investerer med - bl. a. familien Droob, Kurt Skov, grundlæggeren af Blue Water Shipping, Claus Sørensen Fond Holding og Henrik Styrup, stifter af Stürup.

De har samlet investeret 500 mio. kr. i udviklingen og opførelsen af 152 ejerlejligheder på Teglholmen ved Københavns Havn, skriver Jyskevestkysten.

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Tyggegummiimperium sælger ejendomme for at tækkes udenlandske myndigheder

Ny ejendomsfond bejler til private formuer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier