EjendomsWatch

Dagligvarekæder står på spring for at komme til Aarhus Ø

Aarhus Kommune modtager seks bud på at få lov til at bygge en blanding af boliger, kontorer og dagligvarebutikker i havnebydelen.

Fra venstre: Arkitekt Knud Fladeland Nielsen, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og byudviklingschef Bente Lykke Sørensen på havnerundtur i Aarhus. | Foto: Jan Dagø/Polfoto

Aarhus Kommune har modtaget seks bud med tilhørende projekter på en byggegrund på Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø, hvor der udover butikker og kontorer kan bygges 20.000 etagemeter boliger. Det skriver Århus Stiftstidende.

Kravet til køber er, at omkring en tredjedel af byggeriet skal være til erhverv, heraf 4.000 kvm butikker i stueplan til en eller flere dagligvarebutikker. Kommunen har tidlige tilladt flere af byggeprojekterne på Aarhus Ø at ændre det, der skulle have været bygget til erhvervsformål, til boliger, men det kommer ikke til at ske i dette tilfælde.

"Vi anderkender, at det har været vanskeligt at trække erhvervslejere til Aarhus Ø. Nu er der hul igennem. Det ser vi med Pakhusenes succes. Så vi ændrer ikke ved, at der skal være erhverv også på Nikoline Kochs Plads. Det er vigtigt, mener vi. Også i forhold til det hotel og konferencecenter, der efter planen kommer lige overfor," siger Bente Lykke Sørensen, chef for kommunens afdeling for Bolig og Projektudvikling, til Århus Stiftstidende.

Byudvikler går efter piger i bikini

Ejendomsmatador går efter kontorejendomme uden for centrum 

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier