EjendomsWatch

Dagligvarekæder står på spring for at komme til Aarhus Ø

Aarhus Kommune modtager seks bud på at få lov til at bygge en blanding af boliger, kontorer og dagligvarebutikker i havnebydelen.

Fra venstre: Arkitekt Knud Fladeland Nielsen, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og byudviklingschef Bente Lykke Sørensen på havnerundtur i Aarhus. | Foto: Jan Dagø/Polfoto

Aarhus Kommune har modtaget seks bud med tilhørende projekter på en byggegrund på Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø, hvor der udover butikker og kontorer kan bygges 20.000 etagemeter boliger. Det skriver Århus Stiftstidende.

Kravet til køber er, at omkring en tredjedel af byggeriet skal være til erhverv, heraf 4.000 kvm butikker i stueplan til en eller flere dagligvarebutikker. Kommunen har tidlige tilladt flere af byggeprojekterne på Aarhus Ø at ændre det, der skulle have været bygget til erhvervsformål, til boliger, men det kommer ikke til at ske i dette tilfælde.

"Vi anderkender, at det har været vanskeligt at trække erhvervslejere til Aarhus Ø. Nu er der hul igennem. Det ser vi med Pakhusenes succes. Så vi ændrer ikke ved, at der skal være erhverv også på Nikoline Kochs Plads. Det er vigtigt, mener vi. Også i forhold til det hotel og konferencecenter, der efter planen kommer lige overfor," siger Bente Lykke Sørensen, chef for kommunens afdeling for Bolig og Projektudvikling, til Århus Stiftstidende.

Byudvikler går efter piger i bikini

Ejendomsmatador går efter kontorejendomme uden for centrum 

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier