EjendomsWatch

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

En tredjedel af lejlighederne er solgt i AARhus-projektet, der først ventes at stå færdigt i slutningen af 2018.

Arkitekt Bjarke Ingels tog første spadestik med en helt særlig spade dekoreret med en håndtegning af Aarhus-kunstneren Mormor. Til venstre: projektudvikler Rune Kilden. Til højre: Ole Mikkelsen fra ingeniørfirmaet Moe og ejeren af Casa Michael Mortensen. | Foto: Casper Dalhoff/Polfoto

84 ud af 255 boliger i lejlighedskomplekset AARhus i Aarhus er allerede solgt. Sådan lød status fra ejendomsmægler Johan Nairn fra Nybolig Bruuns Bro til JP Aarhus, da der blev taget det ceremonielle første spadestik.

Blandt deltagerne var en række af bagmændene på projektet: Den aarhusianske byudvikler Rune Kilden, MT Højgaards kundechef Martin Novak, Casa-ejer Michael Mortensen og Bjarke Ingels, hvis tegnestue BIG med AARhus har deltaget i sit første projekt i Danmarks næststørtste by.

"AARhuset bliver med sine gigantiske terrasser og to tinder en markant del af Aarhus’ fremtidige havnefront. Men det, der kommer til at stå færdigt først, bliver havnebadet, caféer, badehuse og et teater," sagde Bjarke Ingels i forbindelse med spadestikket.

Byggeriet på Aarhus Ø, der er inspireret af både byhusene i Øgaderne og Frederiksbjergs karréer, får med sin beliggenhed på en hjørnegrund udsigt over både Mols, bugten og Aarhus. Bl.a. Nykredit er med til at finansiere de ca. 1. mia. kr. som AARhus-projektet koster.

Første spadestik taget til milliard-byggeri på Aarhus Havn

Video: Bjarke Ingels-stadion med voldgrav til kajakroning

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier