EjendomsWatch

Fond betaler Bjarke Ingels-havnebad på Aarhus Ø

Havnebadet og tilknyttet strand ved Bassin 7 kan blive klar til brug i sommeren 2017. Salling-fond betaler tocifret broderpart til projektet, der er tegnet af Bjarke Ingels' BIG.

Foto: BIG - Bjarke Ingels Group

Et planlagt havnebad i Aarhus kan stå klar allerede i sommeren 2017, skriver JP Aarhus. Det fremgår af en politisk indstilling i Aarhus Kommune.

Havnebadet skal ligge ved Bassin 7 på den nyudviklede kvarter Aarhus Ø. Projektet, der er tegnet af arkitektfirmaet BIG, ventes at stå klar sammen med en strand, som bliver etableret få meter fra havnebadet.

Det samlede projekt er budgetteret til 38,2 mio. kr. Havnebadet står til 33,2 mio. kr., som Købmand Herman Sallings Fond tegner for de 33 mio. kr. af, oplyses det i indstillingen. Aarhus Kommune betaler 200.000 kr. for at få havnebadets underkonstruktion udført i hårdt træ frem for trykimprægneret træ, som det oprindeligt var tænkt. Kommunen finansierer desuden de 5 mio. kr., som det koster at etablere stranden.

Drift og vedligeholdelse af havnebad og strand anslås at koste 2,8-3,8 mio. kr. om året. Disse penge er endnu ikke anvist, bemærker Borgmesterens Afdeling i kommunen, der forudsætter, at afdelingerne Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice finder finansieringen. Denne påtegning fik opbakning på gårsdagens møde i Magistraten, der sendte frigivelsen af pengene til havnebad og strand videre til byrådet.

Bjarke Ingels og BIG har også tegnet boligejendomme på Aarhus Ø, der har oplevet stor efterspørgsel.

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Aarhusiansk havneprojekt udbyder de sidste byggegrunde

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier