EjendomsWatch

Rema 1000 har vind i de danske sejl - slår Netto på flere nøgletal

En ny analyse af detailhandlen sender den norske detailkæde til tops. Det skyldes ikke mindst kædens franchisemodel, vurderer detailkender.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto/arkiv

Rema 1000 bliver mere og mere populær i Danmark, og den norske detailkæde overgår nu discountrivalen Netto på flere nøgletal.

Det skriver Børsen og henviser til en ny analyse fra Retail Institute Scandinavia, der hvert år fremlægger detaljerede målinger om detailhandlen.

Analysen viser, at Rema 1000 sidste år voksede med 9,2 pct. til en samlet omsætning på 14,3 mia. kr, mens Dansk Supermarkeds discountkæde Netto stod stille og fastholdt sin omsætning på 20,6 mia. kr. I 2015 overhalede Rema 1000 så også Netto på det vigtige nøgletal om den gennemsnitlige omsætning pr. kvadratmeter. Her ligger Rema 1000 nu 9 pct. højere end Netto.

Det skyldes en særlig motivation hos butiksejerne, vurderer Dorte Wimmer, detailhandelsekspert hos Retail Institute Scandinavia.

"Franchisemodellen gør, at der sidder nogle, som tjener rigtig gode penge på at have en Rema-butik, og det motiverer den enkelte butikschef til at gøre en ekstra indsats," siger hun til Børsen.

Rema 1000 vil bygge butik og boliger i Aarhus

Rema 1000 har succes med eget ejendomsselskab

Dansk Supermarked vil årligt investere i butikker for 2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier