EjendomsWatch

Rema 1000 har vind i de danske sejl - slår Netto på flere nøgletal

En ny analyse af detailhandlen sender den norske detailkæde til tops. Det skyldes ikke mindst kædens franchisemodel, vurderer detailkender.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto/arkiv

Rema 1000 bliver mere og mere populær i Danmark, og den norske detailkæde overgår nu discountrivalen Netto på flere nøgletal.

Det skriver Børsen og henviser til en ny analyse fra Retail Institute Scandinavia, der hvert år fremlægger detaljerede målinger om detailhandlen.

Analysen viser, at Rema 1000 sidste år voksede med 9,2 pct. til en samlet omsætning på 14,3 mia. kr, mens Dansk Supermarkeds discountkæde Netto stod stille og fastholdt sin omsætning på 20,6 mia. kr. I 2015 overhalede Rema 1000 så også Netto på det vigtige nøgletal om den gennemsnitlige omsætning pr. kvadratmeter. Her ligger Rema 1000 nu 9 pct. højere end Netto.

Det skyldes en særlig motivation hos butiksejerne, vurderer Dorte Wimmer, detailhandelsekspert hos Retail Institute Scandinavia.

"Franchisemodellen gør, at der sidder nogle, som tjener rigtig gode penge på at have en Rema-butik, og det motiverer den enkelte butikschef til at gøre en ekstra indsats," siger hun til Børsen.

Rema 1000 vil bygge butik og boliger i Aarhus

Rema 1000 har succes med eget ejendomsselskab

Dansk Supermarked vil årligt investere i butikker for 2 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier