EjendomsWatch

Rema 1000 vil bygge butik og boliger i Aarhus

Tidligere bagerigrund centralt i byen skal erstattes af nybyggeri i fire etager ifølge dagligvarekæden. Sidste hurdle er naboernes indsigelser til Aarhus Byråd.

Foto: Google Street View

Rema 1000 er på vej med en butik og otte lejligheder i det centrale Aarhus, hvis ellers by rådet godkender et byggeprojekt på hjørnet af Absalonsgade og Frederiks Allé, hvor resterne af Holevangs Bageri står tilbage. Det skriver Århus Stiftstidende.

Projektet omfatter udover bageribygningerne på Frederiks Allé 148 også den mindre ejendom Frederiks Allé 146. Det planlagte byggeri er i op til fire etager mod Frederiks Allé og ned til en enkelt etage mod Absalonsgade.

En række beboere i området har gjort indsigelser mod planerne. De frygter blandt andet øget trafik og indbliks- og skyggegener. Byggesagsbehandlerne i Teknik og Miljø vurderer, at projektet er tilpasset området, og at det ikke medfører væsentlige indbliks- og skyggegenere udover, hvad der må forventes i midtbyen.

På grund af indsigelserne er det byrådet, der skal afgøre sagen. Det havde sagen på dagsordenen på sit møde onsdag, hvor den blev henvist til behandlig i Teknisk Udvalg, hvor de utilfredse naboer har mulighed for at få foretræde.

Rema 1000 har succes med eget ejendomsselskab

Langstrakte forhandlinger om planloven bremser butiksinvesteringerne

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier