EjendomsWatch

Rema 1000 vil bygge butik og boliger i Aarhus

Tidligere bagerigrund centralt i byen skal erstattes af nybyggeri i fire etager ifølge dagligvarekæden. Sidste hurdle er naboernes indsigelser til Aarhus Byråd.

Foto: Google Street View

Rema 1000 er på vej med en butik og otte lejligheder i det centrale Aarhus, hvis ellers by rådet godkender et byggeprojekt på hjørnet af Absalonsgade og Frederiks Allé, hvor resterne af Holevangs Bageri står tilbage. Det skriver Århus Stiftstidende.

Projektet omfatter udover bageribygningerne på Frederiks Allé 148 også den mindre ejendom Frederiks Allé 146. Det planlagte byggeri er i op til fire etager mod Frederiks Allé og ned til en enkelt etage mod Absalonsgade.

En række beboere i området har gjort indsigelser mod planerne. De frygter blandt andet øget trafik og indbliks- og skyggegener. Byggesagsbehandlerne i Teknik og Miljø vurderer, at projektet er tilpasset området, og at det ikke medfører væsentlige indbliks- og skyggegenere udover, hvad der må forventes i midtbyen.

På grund af indsigelserne er det byrådet, der skal afgøre sagen. Det havde sagen på dagsordenen på sit møde onsdag, hvor den blev henvist til behandlig i Teknisk Udvalg, hvor de utilfredse naboer har mulighed for at få foretræde.

Rema 1000 har succes med eget ejendomsselskab

Langstrakte forhandlinger om planloven bremser butiksinvesteringerne

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier