EjendomsWatch

Aalborg vil bygge boliger ud i Limfjorden

Et forslag til udnyttelse af Østre Havn i Aalborg lægger op til, at der bygges ud i havnebassinet. Den lokale projektudvikler A. Engaard ejer grundene og kan se frem til ekstra kvadratmeter - og ekstra udgifter til en bro.

Østre Havn i Aalborg i 2013. | Foto: Søren Schnoor/Polfoto

Et forslag til udnyttelse af havnefronten Pieren ved Østre Havn i Aalborg lægger op til, at der bygges ud i vandet i havnebassinets nordside, og at der bygges ekstra 15.000 kvm, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er også planen at etablere en oplukkelig bro over indsejlingen, og yderst på Pieren må der bygges et højhus på 70 meter, fremgår det. Det samlede antal etagekvadratmeter vil dermed nå op på 165.000 kvm. Som led i udarbejdelsen af forslaget er der indgået en aftale om finansiering af broen med Østre Havns ejer, A. Enggaard.

"Vi er i dialog med en af de store fonde om bidrag til broen, og den tilbageværende regning deles ligeligt mellem Enggaard og kommunen, da vi jo også har en stor interesse i, at den offentlige sti midt gennem området bliver bundet sammen med den anden side af indsejlingen," siger Hans Henrik Henriksen (S), by-og landskabsrådmand i Aalborg Kommune, der fortæller til avisen, at broen prissættes til cirka 10 mio. kr.

I den oprindelige plan for byggeri på Østre Havn i Aalborg var der lagt op til en enkelt stribe bygninger på Pieren, der skærmer havnebassinet, men det nye forslag, som by-og landskabsudvalget altså siger god for, lægger op til, at der kan bygges ud i bassinets nordside, hvorved der bliver plads til to rækker bygninger.

Lokal ejendomsmatador og milliardærfamilie sælger Aalborg-kollegium

Nordjysk entreprenørkæmpe tilfreds med årsresultatet

Aalborg-matador sælger ungdomsboliger til PKA

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier