EjendomsWatch

Aalborg vil bygge boliger ud i Limfjorden

Et forslag til udnyttelse af Østre Havn i Aalborg lægger op til, at der bygges ud i havnebassinet. Den lokale projektudvikler A. Engaard ejer grundene og kan se frem til ekstra kvadratmeter - og ekstra udgifter til en bro.

Østre Havn i Aalborg i 2013. | Foto: Søren Schnoor/Polfoto

Et forslag til udnyttelse af havnefronten Pieren ved Østre Havn i Aalborg lægger op til, at der bygges ud i vandet i havnebassinets nordside, og at der bygges ekstra 15.000 kvm, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er også planen at etablere en oplukkelig bro over indsejlingen, og yderst på Pieren må der bygges et højhus på 70 meter, fremgår det. Det samlede antal etagekvadratmeter vil dermed nå op på 165.000 kvm. Som led i udarbejdelsen af forslaget er der indgået en aftale om finansiering af broen med Østre Havns ejer, A. Enggaard.

"Vi er i dialog med en af de store fonde om bidrag til broen, og den tilbageværende regning deles ligeligt mellem Enggaard og kommunen, da vi jo også har en stor interesse i, at den offentlige sti midt gennem området bliver bundet sammen med den anden side af indsejlingen," siger Hans Henrik Henriksen (S), by-og landskabsrådmand i Aalborg Kommune, der fortæller til avisen, at broen prissættes til cirka 10 mio. kr.

I den oprindelige plan for byggeri på Østre Havn i Aalborg var der lagt op til en enkelt stribe bygninger på Pieren, der skærmer havnebassinet, men det nye forslag, som by-og landskabsudvalget altså siger god for, lægger op til, at der kan bygges ud i bassinets nordside, hvorved der bliver plads til to rækker bygninger.

Lokal ejendomsmatador og milliardærfamilie sælger Aalborg-kollegium

Nordjysk entreprenørkæmpe tilfreds med årsresultatet

Aalborg-matador sælger ungdomsboliger til PKA

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier