EjendomsWatch

Hoffmann tjener mere på lavere aktivitet

Den norskeejede entreprenør løfter overskudsgraden til 6 pct., viser halvårsrapporten.

Foto: Cathrine Ertmann

Entreprenørvirksomheden Hoffmann, der er ejet af børsnoterede, norske Veidekke, er blevet bedre til at tjene penge.

Selvom omsætningen i første halvår faldt med 11 pct. til 740 mio. norske kroner (knap 600 mio. kr.), så blev overskudsgraden forbedret fra 4,7 til 5 pct. Et nøgletal, der alene i halvårets andet kvartal blevet yderligere løftet til 6 pct. 

Veidekke-ledelsen forklarer i regnskabet, at nedgangen følger af færdiggørelsen af en række større projekter, uden at der tilsvarende er kommet nye til.

"Udviklingen i bygge- og anlægsmarkedet i Danmark er positiv, men er i stor grad drevet af boligmarkedet i København og Aarhus samt offentlige infrastrukturprojekter," hedder det videre.

Hoffmann købte tidligere i år de tre selskaber Alpedalens VVS, Techniq Installation og Installationsgruppen, som entreprenøren har samarbejdet med i flere år. Opkøbene af de tre selskaber med base i Taulov uden for Fredericia skete for at styrke selskabets tekniske kompetencer i det jyske.

På koncernplan øgede Veidekke i seneste kvartal sin omsætning med 30 pct. til 8,1 mia. norske kroner (ca. 6,5 mia. kr.), mens resultatet før skat i forhold til året før blev forøget med godt 40 pct. til 450 mio. norske kroner (ca. 360 mio. kr.)

Den samlede ordrebeholdning lyder på 27,3 mia. norske kroner (knap 22 mia. kr.), heraf er de 1,3 mia. norske kroner (godt 1 mia. kr.) hos danske Hoffmann. 

Hoffmann køber tre jyske teknikvirksomheder

Storkøbenhavnsk entreprenør er tilbage i sorte tal

Skanska: Brexit rammer erhvervsejendomme

NCC tjener mindre trods flere ordrer 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier