Hoffmann tjener mere på lavere aktivitet

Den norskeejede entreprenør løfter overskudsgraden til 6 pct., viser halvårsrapporten.
Foto: Cathrine Ertmann
Foto: Cathrine Ertmann

Entreprenørvirksomheden Hoffmann, der er ejet af børsnoterede, norske Veidekke, er blevet bedre til at tjene penge.

Selvom omsætningen i første halvår faldt med 11 pct. til 740 mio. norske kroner (knap 600 mio. kr.), så blev overskudsgraden forbedret fra 4,7 til 5 pct. Et nøgletal, der alene i halvårets andet kvartal blevet yderligere løftet til 6 pct. 

Veidekke-ledelsen forklarer i regnskabet, at nedgangen følger af færdiggørelsen af en række større projekter, uden at der tilsvarende er kommet nye til.

"Udviklingen i bygge- og anlægsmarkedet i Danmark er positiv, men er i stor grad drevet af boligmarkedet i København og Aarhus samt offentlige infrastrukturprojekter," hedder det videre.

Hoffmann købte tidligere i år de tre selskaber Alpedalens VVS, Techniq Installation og Installationsgruppen, som entreprenøren har samarbejdet med i flere år. Opkøbene af de tre selskaber med base i Taulov uden for Fredericia skete for at styrke selskabets tekniske kompetencer i det jyske.

På koncernplan øgede Veidekke i seneste kvartal sin omsætning med 30 pct. til 8,1 mia. norske kroner (ca. 6,5 mia. kr.), mens resultatet før skat i forhold til året før blev forøget med godt 40 pct. til 450 mio. norske kroner (ca. 360 mio. kr.)

Den samlede ordrebeholdning lyder på 27,3 mia. norske kroner (knap 22 mia. kr.), heraf er de 1,3 mia. norske kroner (godt 1 mia. kr.) hos danske Hoffmann. 

Hoffmann køber tre jyske teknikvirksomheder

Storkøbenhavnsk entreprenør er tilbage i sorte tal

Skanska: Brexit rammer erhvervsejendomme

NCC tjener mindre trods flere ordrer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også