EjendomsWatch

NCC tjener mindre trods flere ordrer

Den nordiske entreprenørvirksomhed NCC kan ikke holde trit med sidste halvår og må se både omsætning og bundlinje gå tilbage.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Selvom det svenskbaserede NCC oplevede fremgang på ordrerne, så faldt omsætningen og indtjeningen i årets første seks måneder, det skriver Licitationen.

Ordreindgangen steg i første halvår til 21,7 mia. kr. mod 20,2 mia. kr. i samme periode året før.

Men det er ikke lykkedes for entreprenørvirksomheden at få hverken omsætningen eller bundlinjen til at følge med ordreindgangen.

For omsætningen er faldet til 17,9 mia. kr. fra 18,4 mia. kr., og bundlinjen er gået fra 224 mio. kr. til 188 mio. kr.

"Nettoomsætningen øgede noget i det andet kvartal, men stigningen kompenserede ikke fuldt ud for en lavere ordreindgang i det første kvartal," skriver NCC i sin beretning.

Selskabet er opdelt i forretningsområderne byggeri, infrastruktur, industri og ejendomsudvikling, forventer.

Ifølge årsrapporten forventer NCC, at der på byggeområdet vil være vækst, der er drevet af opførelsen af nye huse, hospitaler og universiteter.

Overordnet set forventer selskabet, at væksten i det nordiske byggebranche vil være på 4 pct. i 2016, men at det vil falde til 2 pct. i 2017.

Bonava tjener mere på mindre

NCC færdiggør projekt i Carlsberg Byen på rekordtid

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier