Arkil nedjusterer efter togballade

Entreprenørvirksomheden nedjusterer grundet opsagt kontrakt og færre udbud, lyder det i forbindelse med kvartalsregnskab.
Foto: Strukton
Foto: Strukton

Arkil Holding nedjusterer forventningerne til 2016. Entreprenørvirksomheden venter nu en omsætning i niveauet 3,1 mia. kr. samt et resultat før skat i niveauet 40-70 mio. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af 2016. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 3,4 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 70-100 mio.kr.

"Ophævelsen af kontrakten på sporombygningsprojektet på Østfyn bidrager til større usikkerhed om prognosen for resultatet end sædvanligt," siger Jesper Arkil, adm. direktør i Arkil.

Banedanmark valgte i mandags at fyre Arkil i forbindelse med kontrakten om sporarbejdet på Fyn. Arkil har sammen med Strukton Rail lavet et joint venture - Strukton-Arkil - hvor Arkil har 50 pct. andel i det arbejde. Og i mandags oplyste Arkil, at den nu overrevne kontrakt havde været omkring 130-140 mio. kr. værd for selskabet.

Arkil-konsortium mister trecifret millionkontrakt hos Banedanmark

Ud over sporarbejdet på Fyn påvirkes forventningerne til aktiviteten resten af året negativt af et fald i udbuddet og ordreindgangen af større statslige vej- og anlægsprojekter, som rammer forretningsområdet Civil Works på såvel aktivitet som indtjening, oplyser selskabet.

"Trods en fortsat positiv udvikling i koncernens øvrige forretningsområder nedjusteres forventningerne til resultatet for helåret på baggrund af ovennævnte forhold," lyder det fra Jesper Arkil i regnskabet.

Ballade om Togfonden kan blive dyr for Aarsleff

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også