EjendomsWatch

Aarhusiansk havneprojekt udbyder de sidste byggegrunde

Startskuddet, for at entreprenører og arkitekter kan afgive bud på flere store byggerier på Aarhus Ø, er gået i gang. En række projekter er allerede specificeret på forhånd.

På Aarhus Ø-området Ø4 skyder BIG-projektet AARhus og havnebadet op. | Foto: PR-illustration

Et enigt Aarhus Byråd har sendt en række byggefelter i udbud på Aarhus Ø ved havnve, skriver JP Aarhus.

Udbuddene kommer med krav om at opføre private og almene boliger, erhverv, et stort hotel- og konferencecenter og et mindst 110 meter højt boligbyggeri, der skal stå som et vartegn for Aarhus på den yderste spids af Aarhus Ø.

"Vi går ind i en spændende fase. Vi forklarer, hvad byrådet vil have, og så skal vi se, om nogen vil byde på byggefelterne. Om højhuset bliver 100 eller 120 meter højt er ikke afgørende. Det skal være af god kvalitet, fordi det er det, man først ser, når man kommer til byen fra øst, siger teknikrådmand Kristian Würtz (S), til JP Aarhus.

De kommende bygherrer vil få adgang til de sidste byggefelter på Aarhus Ø og vil være med til at færdiggøre bydelen. Byggefelterne er blevet udbudt med forbehold for, at Aarhus Byråd skal godkende byggeprojekterne.

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Flere kontorer i Aarhus bliver til boliger

Højhusprojekt på vej nær Aarhus Havn

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier