EjendomsWatch

Markant aarhusiansk vartegn i udbud

Aarhus Kommune sender et af de centrale byggefelter i Aarhus Ø i en ny udbudsrunde, efter den oprindelige plan gik i vasken. Planen er et højhus på mindst 110 meter.

Aarhus set fra luften. | Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Der skal bygges et højhus på mindst 110 meter i bydelen Aarhus Ø, efter den oprindelige plan om at bygge et 142 meter højt Lighthouse-fyrtårn blev droppet for godt to år siden.

Det skriver JP Aarhus.

Kravene er, at der skal opføres et mindst 110 meter højt boligbyggeri, der med en stærk arkitektur skal stå som et markant vartegn for Aarhus Ø.

"Det er helt fantastisk at aflevere en indstilling, hvor vi sætter de sidste udbud i gang i Aarhus Ø efter at have arbejdet med det i 11 år. Og med de her tre udbud er der tale om projekter, som understøtter visionen for Aarhus Ø, så det er stort," siger kommunens chef for bolig og projektudvikling Bente Lykke Sørensen til JP Aarhus.

Sammen med arealer til byens største hotel- og konferencecenter er højhuset det sidste, der mangler at blive sendt i udbud i bydelen. Forventningen er, at Aarhus Ø er færdigudbygget inden for tre-fem år.

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Turistorganisation: Aarhus behøver ekstra kongrescenter

Første spadestik taget til milliard-byggeri på Aarhus Havn

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier