EjendomsWatch

Markant aarhusiansk vartegn i udbud

Aarhus Kommune sender et af de centrale byggefelter i Aarhus Ø i en ny udbudsrunde, efter den oprindelige plan gik i vasken. Planen er et højhus på mindst 110 meter.

Aarhus set fra luften. | Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Der skal bygges et højhus på mindst 110 meter i bydelen Aarhus Ø, efter den oprindelige plan om at bygge et 142 meter højt Lighthouse-fyrtårn blev droppet for godt to år siden.

Det skriver JP Aarhus.

Kravene er, at der skal opføres et mindst 110 meter højt boligbyggeri, der med en stærk arkitektur skal stå som et markant vartegn for Aarhus Ø.

"Det er helt fantastisk at aflevere en indstilling, hvor vi sætter de sidste udbud i gang i Aarhus Ø efter at have arbejdet med det i 11 år. Og med de her tre udbud er der tale om projekter, som understøtter visionen for Aarhus Ø, så det er stort," siger kommunens chef for bolig og projektudvikling Bente Lykke Sørensen til JP Aarhus.

Sammen med arealer til byens største hotel- og konferencecenter er højhuset det sidste, der mangler at blive sendt i udbud i bydelen. Forventningen er, at Aarhus Ø er færdigudbygget inden for tre-fem år.

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Turistorganisation: Aarhus behøver ekstra kongrescenter

Første spadestik taget til milliard-byggeri på Aarhus Havn

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier