EjendomsWatch

Fald i påbegyndt byggeri skyldes etageboliger

Det samlede påbegyndte etageareal faldt i andet kvartal af 2016. Det skyldes primært mere end en halvering af antallet af påbegyndte etageboliger, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Ritzau Scanpix/Sebastian Buur Gunvald

Fra første til andet kvartal 2016 faldt det samlede påbegyndte etageareal med 23 pct., og det samlede boligbyggeri faldt med 42 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De store fald skyldes primært mere end en halvering af antallet af påbegyndte etageboliger, hvorimod det påbegyndte etageareal til både erhvervsbygninger (minus 2 pct.) og øvrige bygninger (2 pct.) nærmest er uændret.

Årsagen skyldes dog blandt andet, at det store antal påbegyndte etageboliger i første kvartal - 3174 boliger - var ekstraordinært og ikke set siden starten af 2006.

Påbegyndte byggerier inden for erhvervsbyggeri og øvrige bygninger ikke har kunnet opveje faldet for beboelsesbygninger - på trods af store stigninger i påbegyndelsen af bygninger til kontor, handel, lager, offentlig administration mv. (75 pct.), landbrugsbygninger (20 pct.) og de såkaldte småbygninger samlet, fx garager (69 pct.).

Manglende arbejdskraft hæmmer byggebranchens vækst

Rekordmange konkurser i byggebranchen siden årsskiftet

Stigende arbejdsomkostninger trækker byggeomkostningerne op

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier