Manglende arbejdskraft hæmmer byggebranchens vækst

Problemer med flaskehalse begynder at få indvirkning på byggeriets omsætning, viser undersøgelse. Det drejer sig primært om medarbejdere med de specifikke kvalifikationer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Flere selskaber i byggebranchen melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket gør, at firmaerne holder tilbage med at byde på opgaver.

Det skriver Børsen.

"Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig produktionsbegrænsning, og problemet er tiltagende. Det er stadig muligt at finde arme og ben, men vi mangler kvalificeret arbejdskraft," udtaler Mads Ginnerup, der er direktør i byggevirksomheden Ginnerup A/S i Skive i Midtjylland.

I Midtjylland er situationen særligt slem, hvor mere end 20 pct. af virksomhederne i branchen vurderer, at mangel på arbejdskraft rammer omsætningen og væksten. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik bestilt af Dansk Byggeri.

"Udfordringen med at finde kvalificeret arbejdskraft er rykket øverst op på dagsordenen i mange byggevirksomheder, særligt i det midtjyske. Det vil betyde, at nogle virksomheder må sige nej til ordrer, fordi de ikke har kapaciteten, og det er ærgerligt, at man går glip af vækst og produktion, fordi man i nogle dele af landet har problemer med at skaffe de rigtige medarbejdere," vurderer Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri.

Undersøgelsen viser, at i juli manglede 19 pct. af byggevirksomhederne arbejdskraft, hvilket er det højeste antal siden statistikindsamlingens start i januar 2011.

Udenlandske anlægsarbejdere i bolignød

Dansk Byggeri ser positivt på nye klimakrav

Bonava tjener mere på mindre

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også