EjendomsWatch

Poul Erik Bech: En ud af syv mæglerbutikker er væk om fem år

Mange ejendomsmæglere tjener ikke penge nok, vurderer EDC-ejeren. Han forventer derfor at se butiksdød i branchen.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.

De danske ejendomsmæglere går hårde tider i møde, fordi antallet af handler pr. butik er for lavt. Det vurderer Poul Erik Bech, der ejer EDC Poul Erik Bech, over for Børsen.

"Der er for mange butikker i mæglerbranchen, og mange er ikke rentable. Jeg forventer, at der vil være 10-15 pct. færre forretninger i Danmark om fem år," siger han.

Mens der i 2007 var 1500 butikker, faldt antallet til 1356 ved indgangen til i år, viser tal fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Det svarer til en nedgang på 10 pct. Hvis omkring 15 pct. af butikkerne forsvinder, betyder det, at der vil være 200 færre mæglerbutikker i 2021.

Poul Erik Bech mener, at mæglerbranchen i 2015 blev båret af positiv konjunkturerudvikling og et højere antal salg. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2014 tinglyst knap 79.000 ejendomssalg i Danmark. Det giver et gennemsnit på 58 handler pr. mæglerbutik.

Stærkt regnskab fra Poul Erik Bech Erhverv

Erhvervsmæglere skummer fløden af aktivt marked

Ejendomsbranchens grand old man savner folk, der kan sparke døre ind

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier