Turistorganisation: Aarhus behøver ekstra kongrescenter

Stigende aktivitet inden for kongresser presser byens nuværende faciliteter, viser analyse. Rådmand vil bringe budskabet videre til byrådet.
Et tætpakket Scandinavian Congress Center i Aarhus under et landsmøde i Kommunernes Landsforening. | Foto: David Bering/Polfoto
Et tætpakket Scandinavian Congress Center i Aarhus under et landsmøde i Kommunernes Landsforening. | Foto: David Bering/Polfoto

Aarhus har brug for et ekstra kongrescenter med plads til 2000 personer. Det vurderer bestyrelsen i turistorganisationen VisitAarhus, som efter et analysearbejde sender anbefalingen videre til Aarhus Kommune. Det skriver JP Aarhus.

"Den nuværende kapacitet er nået i forhold til kongresser i Aarhus. I dag har vi en maksimal kapacitet til 1500 personer i Scandinavian Congress Center og Musikhuset Aarhus, men vi ved, at der er et kæmpemarked i kongresindustrien. Vi henter mange kongresser til Aarhus i øjeblikket, og den næste vækstdynamo for Aarhus på turistområdet er derfor et nyt centralt beliggende kongrescenter," siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, til JP Aarhus.

Både kulturrådmand i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R) og eventchef på Aarhus Universitet - en af byens største konferencearrangører - Anders Frølund bakker op om vurderingen fra VisitAarhus.

VisitAarhus' forhåbning er, at kommunen vil reservere plads til et nyt kongrescenter i de kommende lokalplaner for Sydhavnen eller Aarhus Ø. Aarhus oplever i disse år en øget kongresaktivitet inden for bl.a. fødevare- og medicoområdet, hvilket udfordrer byens nuværende kapacitet.

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Aarhus går fra stor by til storby

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også