EjendomsWatch

Turistorganisation: Aarhus behøver ekstra kongrescenter

Stigende aktivitet inden for kongresser presser byens nuværende faciliteter, viser analyse. Rådmand vil bringe budskabet videre til byrådet.

Et tætpakket Scandinavian Congress Center i Aarhus under et landsmøde i Kommunernes Landsforening. | Foto: David Bering/Polfoto

Aarhus har brug for et ekstra kongrescenter med plads til 2000 personer. Det vurderer bestyrelsen i turistorganisationen VisitAarhus, som efter et analysearbejde sender anbefalingen videre til Aarhus Kommune. Det skriver JP Aarhus.

"Den nuværende kapacitet er nået i forhold til kongresser i Aarhus. I dag har vi en maksimal kapacitet til 1500 personer i Scandinavian Congress Center og Musikhuset Aarhus, men vi ved, at der er et kæmpemarked i kongresindustrien. Vi henter mange kongresser til Aarhus i øjeblikket, og den næste vækstdynamo for Aarhus på turistområdet er derfor et nyt centralt beliggende kongrescenter," siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, til JP Aarhus.

Både kulturrådmand i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R) og eventchef på Aarhus Universitet - en af byens største konferencearrangører - Anders Frølund bakker op om vurderingen fra VisitAarhus.

VisitAarhus' forhåbning er, at kommunen vil reservere plads til et nyt kongrescenter i de kommende lokalplaner for Sydhavnen eller Aarhus Ø. Aarhus oplever i disse år en øget kongresaktivitet inden for bl.a. fødevare- og medicoområdet, hvilket udfordrer byens nuværende kapacitet.

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier