Kolding Kommune får tilskud til 200 almene boliger

Staten har bevilget Kolding 15 mio. kr. til flygtningeboliger, og kommunen vil derfor opføre 200 nye boliger og 66 midlertidige boliger.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Med et tilskud på 15 mio. kr. fra statslige puljer er Kolding Kommune nu klar til at opføre 200 almene boliger.

Pengene kommer, fordi Kolding har ansøgt to puljer, der har til opgave at lette kommunernes udfordringer med at skaffe boliger til flygtninge. Ved den ene pulje modtog Kolding 12,3 mio. kr.

"Det er dejligt, at vi får tilskud til så mange boliger. Puljen sikrer kommunen et tilskud på hele 75 pct. af det grundkapitaltilskud, som kommunen skal bidrage med ved opførelse af almene boliger, så vi får mange små boliger får pengene," udtaler områdechef Merethe Dissing i Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kolding byder ind på pulje til flygtningeboliger

Den anden ansøgte pulje gav knap 3 mio. kr., og de penge skal bruges på at etablere 66 pladser på et tidligere behandlingshjem, der i forvejen huser 33 midlertidige flygtningeboliger.

"Med de nye midlertidige boliger får vi et bedre beredskab til at kunne håndtere akut opståede behov for midlertidig indkvartering af flygtninge. Som kommune har vi jo pligt til at anvise nye flygtninge en midlertidig bolig, indtil de finder en permanent bolig," udtaler Merethe Dissing i pressemeddelelsen.

Planlægger flere boliger

Kolding Kommune har allerede været i kontakt med almene boligselskaber, og her har Lejerbo og AAB skitseret seks projekter, som der arbejdes videre med.

De nye flygtninge boliger vil tidligst være klar til indflytning i 2018.

Men Kolding vil ikke stoppe der. For de kommende flygtningeboliger tænkes opført i tilknytning til andre nye almene boligbyggerier. Kommunen planlægger derfor, at der indenfor de kommende år skal opføres 140 almindelige familieboliger og 55 ungdomsboliger. Der er ligeledes planer om at opføre 40 såkaldte stay-/turnusboliger, som er beregnet til studerende eller medarbejdere i turnusstillinger på Kolding Sygehus.

Ifølge Kolding Kommune vil det koste 25 mio. kr. at realisere. Regningen er fordelt på 10 mio. kr. i 2018 og 15 mio. kr. i 2019.

Kolding sætter fut i fyrværkeri-grund

Aarhus og Gentofte henter flest penge fra boligpulje på over halv milliard

Kommuner får 75 mio. kr. til flygtningeboliger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også