Kommuner får 75 mio. kr. til flygtningeboliger

47 af landets kommuner har fået tildelt tilskud til etablering af midlertidige flygtningeboliger. Se her hvilke kommuner, der kan se frem til at sende flest projekter i udbud.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Puljen til midlertidige flygtningeboliger er blevet fordelt mellem 47 kommuner. Pengene er særlig rettet mod de kommuner, der skal modtage mange flygtninge, og som har svært ved at anvise boliger.

I den forbindelse får Silkeborg, Aarhus og Faaborg-Midtfyn mest i posen.

I alt er der blevet fordelt 75 mio. kr. Det sker i forbindelse med regeringens topartsaftale med KL om integration, hvor der blev afsat en pulje på 150 mio. kr. til etablering af midlertidige boliger til flygtninge. De resterende 75 mio. kr., som puljen rummer, vil blive uddelt i 2017.

Fordelingen af puljen sker på baggrund af i alt 109 ansøgninger fra 47 kommuner. Ansøgningerne har blandt andet drejet sig om midler til ombygning og renovering af nedlagte skoler, plejehjem, kontorbygninger og andet.

En del af kommunerne har ligeledes søgt om midler til køb og indretning af pavilloner, mens andre kommuner har søgt om midler til køb og indretning af parcelhuse til indkvartering af flygtninge.

1904 boliger til 3656 flygtninge

Kommunerne har i ansøgningerne blandt andet angivet, hvor mange boliger, der forventes at blive etableret, og hvor mange flygtninge, der forventes at blive midlertidigt boligplaceret som følge af projekterne.

Samlet set har kommunerne angivet, at de forventer, at der vil blive etableret 1.904 boliger til 3.656 flygtninge.

Fordelingen af pengene er sket på baggrund af en række kriterier. De har f.eks. været kommunens skattegrundlag, kvadratmeterpriser, antal ledige boliger og ikke mindst kommunens kommunekvote for flygtninge for 2016.

Silkeborg scorer højst

I alt ansøgte de 47 kommuner om 357,5 mio. kr. Her ansøgte Silkeborg om mest med 48,75 mio. kr. og fik 6,53 mio. kr. i tilskud. Det var det højeste tilskud, der blev uddelt. På en andenplads over kommunerne, der fik det højeste tilskud, er Faaborg-Midtfyn. Kommunen havde ansøgt om 22,86 mio. kr. og fik et tilsagn på 6,52 mio. kr.

Aarhus var nummer tre med sine 4,87 mio. kr. tilskud ud af et ansøgt beløb på 21,3 mio. kr.

Frederikshavn havde ansøgt om ca. 10,5 mio. kr. og fik tildelt 3,97 mio. kr. Kommunen kommer derfor ind på en fjerdeplads med et mulehår foran Hjørring, der havde ansøgt om ca. 7,9 mio. kr. og fik ca. 3,95 mio. kr.

I fordelingen af pengene er der også taget hensyn til, at den statslige medfinansiering højst kan udgøre 50 pct. af budgettet.

 Kommuner ansøger om over halv milliard til almene boliger

2000 nye flygtningeboliger er planlagt hvor masser af huse står tomme

 Regeringen forsvarer sin fordeling af 2000 flygtningeboliger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også