EjendomsWatch

Aarhus og Gentofte henter flest penge fra boligpulje på over halv milliard

Der blev kun brug for 80 pct. af regeringens pulje til billige almene boliger, der blandt andet kan huse flygtninge. Resultatet forventes at blive over 8000 nye boliger.

Foto: Michael Drost-Hansen/Polfoto

54 kommuner har fået del i de penge, der tidligere på året blev afsat til at bygge små, billige boliger i de kommuner, der stod til at skulle huse mange flygtninge.

Alle kommuner, der havde søgt penge fra den 640 mio. kr. store pulje, har fået deres ansøgning imødekommet. Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Ansøgningerne beløb sig dog kun til cirka 515 mio. kr., og ministeriet regner med, at der vil kunne opføres 8200 boliger i de 54 kommuner.

Gentofte Kommune er med et tilskud på mere end 42 mio. kr. den kommune, der får klart den største del af midlerne. Nummer to er Aarhus med 36,7 mio. kr.

Aarhus satser på familieboliger

Aarhus Kommune understreger, at de nye billige boliger ikke kun skal gå til flygtninge.

"Omkring halvdelen af de nye boliger skal være familieboliger, mens den anden halvdel bliver små boliger under 55 kvm målrettet flygtninge og socialt udsatte," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

For selv om puljen er målrettet de kommuner, der står til at skulle tage imod mange flygtninge, så er der altså ikke noget krav om, at det kun skal være flygtninge, der bor i dem.

Aarhus' rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), forklarer i kommunens pressemeddelelse, at bevillingen kan være med til at sikre, at der også er boliger til borgere med lave indkomster såsom enlige og studerende og altså flygtninge.

"Billige boliger skaber mindre ulighed og giver en by med en mere blandet beboersammensætning på tværs af indkomst, generationer og kulturer," udtaler han.

De penge, der er til overs i puljen, ryger tilbage i statskassen, oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Kommuner ansøger om over halv milliard til almene boliger

2000 nye flygtningeboliger er planlagt hvor masser af huse står tomme

Kommuner får 75 mio. kr. til flygtningeboliger

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier