EjendomsWatch

Svendborg Kommune lejer ejendomme til at huse flygtninge

Blandt ejendommene er kollegier og et kursuscenter. Over 400 flygtninge kan flytte ind allerede fra 1. juli.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Omkring 420 flygtninge skal bo på tre tidligere kollegier i Svendborg og Skårup samt på det tidligere Lunde Kursuscenter, skriver Fyens Stiftstidende.

Svendborg Kommune har indgået en aftale med ejerne af et tidligere kollegium i Skårup samt to Svendborgejendomme, der ligger i Brogade og Vestergade og ligeledes har huset kollegier. Ejendommene skal i fremtiden være hjem for flygtninge, der har fået opholdstilladelse.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

"De betyder, at vi ikke skal indkvartere flygtningene midlertidigt samtidig med, at de får en bolig, de kan betale," siger Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune, til Fyens Stiftstidende.

Også det tidligere Lunde Kursuscenter indgår i porteføljen, da det skal bruges til midlertidig indkvartering af flygtninge. Det er staten, der har pålagt kommunerne at huse de såkaldte kvoteflygtninge, og det er et enigt Svendborg Byråd, der har besluttet at indgå lejekontrakter på de tre ejendomme fra 1. juli.

Regeringen forsvarer sin fordeling af 2000 flygtningeboliger

Almene boligforeninger involverer sig i boliger til flygtninge

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier