EjendomsWatch

Svendborg Kommune lejer ejendomme til at huse flygtninge

Blandt ejendommene er kollegier og et kursuscenter. Over 400 flygtninge kan flytte ind allerede fra 1. juli.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Omkring 420 flygtninge skal bo på tre tidligere kollegier i Svendborg og Skårup samt på det tidligere Lunde Kursuscenter, skriver Fyens Stiftstidende.

Svendborg Kommune har indgået en aftale med ejerne af et tidligere kollegium i Skårup samt to Svendborgejendomme, der ligger i Brogade og Vestergade og ligeledes har huset kollegier. Ejendommene skal i fremtiden være hjem for flygtninge, der har fået opholdstilladelse.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

"De betyder, at vi ikke skal indkvartere flygtningene midlertidigt samtidig med, at de får en bolig, de kan betale," siger Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune, til Fyens Stiftstidende.

Også det tidligere Lunde Kursuscenter indgår i porteføljen, da det skal bruges til midlertidig indkvartering af flygtninge. Det er staten, der har pålagt kommunerne at huse de såkaldte kvoteflygtninge, og det er et enigt Svendborg Byråd, der har besluttet at indgå lejekontrakter på de tre ejendomme fra 1. juli.

Regeringen forsvarer sin fordeling af 2000 flygtningeboliger

Almene boligforeninger involverer sig i boliger til flygtninge

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier