EjendomsWatch

Svendborg Kommune lejer ejendomme til at huse flygtninge

Blandt ejendommene er kollegier og et kursuscenter. Over 400 flygtninge kan flytte ind allerede fra 1. juli.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Omkring 420 flygtninge skal bo på tre tidligere kollegier i Svendborg og Skårup samt på det tidligere Lunde Kursuscenter, skriver Fyens Stiftstidende.

Svendborg Kommune har indgået en aftale med ejerne af et tidligere kollegium i Skårup samt to Svendborgejendomme, der ligger i Brogade og Vestergade og ligeledes har huset kollegier. Ejendommene skal i fremtiden være hjem for flygtninge, der har fået opholdstilladelse.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

"De betyder, at vi ikke skal indkvartere flygtningene midlertidigt samtidig med, at de får en bolig, de kan betale," siger Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune, til Fyens Stiftstidende.

Også det tidligere Lunde Kursuscenter indgår i porteføljen, da det skal bruges til midlertidig indkvartering af flygtninge. Det er staten, der har pålagt kommunerne at huse de såkaldte kvoteflygtninge, og det er et enigt Svendborg Byråd, der har besluttet at indgå lejekontrakter på de tre ejendomme fra 1. juli.

Regeringen forsvarer sin fordeling af 2000 flygtningeboliger

Almene boligforeninger involverer sig i boliger til flygtninge

Milliardærs sydfynske havnebyggeri har nu politisk flertal bag sig

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier