EjendomsWatch

Lejere anklager Carlsberg for at få slettet vigtigt dokument

Sagen om Carlsbergfondets salg af seks ejendomme for 1,1 mia. kr. til tre pensionskasser fortsætter. De utilfredse lejere anklager nu Carlsbergfondet for at få slettet en tinglyst servitut.

Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Carlsbergfondet møder igen kritik fra lejerne, efter fondets har solgt seks boligejendomme i København til de tre pensionskasser, PFA, JØP og DIP, som tilsammen har lagt 1,1 mia. kr.

Det skriver Ekstra Bladet.

Lejerne har tidligere kritiseret Carlsbergfondet for at omgå den såkaldte tilbudspligt, som er beskrevet i lejeloven, og som åbner mulighed for, at beboerne i en ejendom kan etablere en andelsforening og dermed få mulighed for at eje den ejendom, de bor i.

Nu anklager lejerne Carlberg for at have slettet en tinglyst servitut, der gav lejerne ret til at købe deres lejlighder på andelsbasis.

"Vi fandt servitutten 18. april. Den blev slettet fra Tinglysningssystemet 19. april. Det går op for mig, at det var et rent held, at vi overhovedet fik kendskab til servituttens eksistens," siger Flemming Lyngse, beboerformand i ejendommen Haraldsborg på Islands Brygge i København, til Ekstra Bladet.

Ifølge Carlsbergfondet var servitutten overflødig, ophørt og ikke gældende efter sit indhold og aflystes af Tinglysningsretten efter paragraf 20 i tinglysningsloven.

Sagen er kommet op på politisk niveau, hvor blandt andre Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre mener, at der bør ses nærmere på ejendomshandlen mellem Carlsbergfondet og de tre pensionskasse.

Regeringen vil præcisere regler om tilbudspligten til lejere

Brancheforening til ministre: Drop tilbudspligten

Politikere kritiserer Carlsberg-handel

Boligminister ser på en stramning af tilbudspligten

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Milliardhandel hos Carlsbergfondet på vej i retsligt efterspil

Carlsbergfondet sælger ejendomme for over 1 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier