EjendomsWatch

Politikere kritiserer Carlsberg-handel

En række partier i Folketinget vil kigge nærmere på tre pensionskassers køb af boligejendomme uden tilbudspligt til lejerne. Pensionskasse vil drøfte sagen på bestyrelsesniveau.

Foto: Colourbox

I Folketinget mener boligordførerne fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og regeringspartiet Venstre, at der bør ses nærmere på ejendomshandlen mellem Carlsbergfondet og de tre pensionskasser PFA, Juristerne og Økonomernes Pensionskasse (JØP) og Danske Bygnings og Akademiingeniørers Pensionskasse (DIP). Det skriver Ekstra Bladet.

Samtidig har Thomas Damkjær Petersen, bestyrelsesmedlem i DIP, meldt ud, at han vil tage spørgsmålet om tilbudspligt op, når pensionskassens bestyrelse mødes næste gang den 6. juni.

"Vi skal jo ikke omgå loven. Det har jo aldrig været planen med det arbejde, vi laver i DIP. Vi skal holde os til reglerne. Og hvis der en en regel om tilbudspligt, så skal vi selvfølgelig holde den," siger Thomas Damkjær Petersen

Pensionskasserne har købt de seks ejendomme i København med 704 lejemål for 1,1 mia. kr. af Carlsbergfondet. Beboerne i ejendommene mener, at tilbudspligten er blevet omgået af de tre pensionsselskaber ved at danne et selskab, hvor ingen får en bestemmende aktiemajoritet. Det har de gjort ved, at PFA har fået 49 pct. af aktierne, Juristerne og Økonomernes Pensionskasse (JØP) sidder på 34 pct., mens Danske Bygnings og Akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) har de resterende 17 pct.

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Boligminister ser på en stramning af tilbudspligten

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier