Politikere kritiserer Carlsberg-handel

En række partier i Folketinget vil kigge nærmere på tre pensionskassers køb af boligejendomme uden tilbudspligt til lejerne. Pensionskasse vil drøfte sagen på bestyrelsesniveau.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I Folketinget mener boligordførerne fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og regeringspartiet Venstre, at der bør ses nærmere på ejendomshandlen mellem Carlsbergfondet og de tre pensionskasser PFA, Juristerne og Økonomernes Pensionskasse (JØP) og Danske Bygnings og Akademiingeniørers Pensionskasse (DIP). Det skriver Ekstra Bladet.

Samtidig har Thomas Damkjær Petersen, bestyrelsesmedlem i DIP, meldt ud, at han vil tage spørgsmålet om tilbudspligt op, når pensionskassens bestyrelse mødes næste gang den 6. juni.

"Vi skal jo ikke omgå loven. Det har jo aldrig været planen med det arbejde, vi laver i DIP. Vi skal holde os til reglerne. Og hvis der en en regel om tilbudspligt, så skal vi selvfølgelig holde den," siger Thomas Damkjær Petersen

Pensionskasserne har købt de seks ejendomme i København med 704 lejemål for 1,1 mia. kr. af Carlsbergfondet. Beboerne i ejendommene mener, at tilbudspligten er blevet omgået af de tre pensionsselskaber ved at danne et selskab, hvor ingen får en bestemmende aktiemajoritet. Det har de gjort ved, at PFA har fået 49 pct. af aktierne, Juristerne og Økonomernes Pensionskasse (JØP) sidder på 34 pct., mens Danske Bygnings og Akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) har de resterende 17 pct.

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Boligminister ser på en stramning af tilbudspligten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også